Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najmodernejšia stanica v Banskej Bystrici narazila na chybu: Ľudia sa z nej vysmievajú!

Nová autobusová stanica v Banskej Bystrici Zobraziť galériu (2)
Nová autobusová stanica v Banskej Bystrici (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

BANSKÁ BYSTRICA - Nová autobusová stanica v Banskej Bystrici si užila pár minút slávy, no ako býva na Slovensku zvykom, aj v tomto prípade sa postupne vynárajú chyby. Názov stanice zrejme nie je až taký skvelý, ako na prvý pohľad vyzerá. Sociálne siete sa na tom zabávajú.

Banská Bystrica včera otvorila novú autobusovú stanicu na Slovensku. Po viac ako tridsiatich rokoch sa Banskobystričania môžu pýšiť stanicou s najmodernejším vybavením. Stanica v hlavnom meste teraz v mnohom zaostáva. Sociálne siete si však predsa len všimli nadpis, ktorý nie je tak celkom rýdzo slovenský.

Najmodernejšia stanica v Banskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Zomri)

Satirická stránka na Facebooku si robila srandu z názvu Terminal - Vlak - Bus - Shopping. Vyzerá to tak, že kombinácia slovenských a anglických slov neulahodila oku ani uchu mnohých Slovákov. Terminál, Vlak, Autobus, Nákupné centrum totiž nie je len zhluk náhodných slov, ale oficiálny názov, ktorý určite upúta pozornosť.

Pod príspevkom sa objavili mnohé komentáre, ktoré sa takisto z nadpisu vysmievajú. Mnohí preto navrhovali aj ďalšie, možno lepšie, alternatívy. Problémom totiž nie je angličtina, ale nešikovným spôsobom skombinované slová. Jedna z lepších alternatív by bola napríklad Shopping Center Terminal. 

Niektorí podotkli, že by stačilo napísať "šoping", čo by bolo slovenské a vtipné. Objavili sa aj komentáre, ktoré poukázali na preklad slova Terminal, čo v slovenčine znamená smrteľný či záverečný. Práve to stálo za vznikom ďalších vtipov.

Viac o téme: Autobusová stanicaBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu