Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kontroverzného podnikateľa Kočnera zatiaľ neobvinili: Polícia prezradila prečo

Marián Kočner
Marián Kočner (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Policajný vyšetrovateľ zatiaľ neobvinil podnikateľa Mariána Kočnera v súvislosti s prevodmi nehnuteľností na Donovaloch. Momentálne študuje spisový materiál. Pokyn na obvinenie v tejto veci vydal prokurátor. Dnes o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

„Vzhľadom na to, že ide o rozsiahly spisový materiál, nebolo doposiaľ vydané meritórne rozhodnutie v zmysle pokynu prokurátora,“ povedal Wäldl. O pokyne prokurátora na začatie trestného stíhania a vznesenie obvinenia informoval prezident Policajného zboru Tibor Gašpar na tlačovej konferencii 10. augusta tohto roka.

„V trestnej veci zločinu neodvedenie dane a poistného vedenej na Národnej jednotke finančnej polície Národnej kriminálnej agentúre Prezídia Policajného zboru v súvislosti s podozrením z účelových prevodov nehnuteľností hotelových komplexov nachádzajúcich sa v obci Donovaly vydal dozorový prokurátor záväzný pokyn na začatie trestného stíhania a súčasne vznesenie obvinenia,“ pripomenul Wäldl.

Rozsiahly spisový materiál pridelili inému vyšetrovateľovi, ktorý ho momentálne študuje. Polícia pôvodne v tejto veci trestné stíhanie zastavila, neskôr však prokuratúra príslušné uznesenie zrušila a opatrením rozhodla o pridelení veci inému policajnému vyšetrovateľovi. Podľa medializovaných informácií sa prípad týka obchodov s nehnuteľnosťami na Donovaloch v rokoch 2010 a 2012. Štát mohol prísť o osem miliónov eur.

Viac o téme: Donovaly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu