Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kôň ho vláčil desať minút po poli!

Vyplašené zviera zastavil až jeho gazda Štefan Válik. Zobraziť galériu (4)
Vyplašené zviera zastavil až jeho gazda Štefan Válik. (Zdroj: Nový Čas)

ĎURKOV - Dramatické minúty zažil Vincent Maksinčuk z Ďurkova pri Košiciach v stredu večer.

Roj včiel vyplašil kobylu, ktorá ťahala železné hrable. Zviera sa nedalo ovládať. Muž spadol pod mechanizmus a nevedel sa vyslobodiť. Kôň s ním behal po poli, kým neprišiel gazda Štefan Válik a kobylku Julku nezastavil. Vincenta s početnými no ľahšími zraneniami previezli do nemocnice.

Vincent pomáhal na Štefanovom gazdovstve už vyše roka a doteraz žiaden problém so 6-ročnou kobylkou Julkou nemal. Podvečer chcel pomôcť pri hrabaní trávy na poli Válikovcov. „Roj včiel začal dobiedzať do koňa, a ten sa vyplašil. Také niečo som nezažil,“ hovoril bezprostredne po tom, ako ho vytiahli spod „hrabačky“.

Kôň s ním pobehoval po okolí zhruba 10 minút. Muž bol pri vedomí, no doudieraný na celom tele i tvári. „Našťastie sme s manželom išli nasekať trávu na iné pole. Ak by sme tadiaľ neprechádzali, všetko sa mohlo skončiť horšie,“ konštatovala rozrušene aj hodinu po nepríjemnom zážitku Mária Váliková.

Tvrdí, že okrem jej manžela by kobyla Julka nikoho iného nepočúvla. „Mrzí nás, čo sa stalo, ale nikto nemohol predpokladať, že tam majú včely hniezdo. Možno boli agresívnejšie aj pre súčasné počasie,“ myslí si Štefan Válik. Pán Vincent zostal v nemocnici na pozorovaní a podstúpil aj viaceré vyšetrenia. „Nespali sme celú noc. Sused je našťastie v poriadku,“ teší sa pani Váliková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu