Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nepríjemná udalosť v Tatrách: Záchranári pátrali po nezvestnom mladíkovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VYSOKÉ TATRY – Horská záchranná služba (HZS) prijala v utorok (15.8.) vo večerných hodinách žiadosť o pomoc pri pátraní po nezvestnom turistovi. Ten bol spolu s kamarátmi na túre na Chate pod Rysmi.

Kamaráti odišli z chaty skôr s tým, že ich dobehne. Keď sa tak nestalo, skúšali sa mu dovolať, ale neúspešne. O záchrannej akcii dnes informovalo Operačné stredisko HZS. Turisti požiadali o pomoc horských záchranárov. Tí najskôr obvolali chaty na trase možného postupu nezvestného.

"Podľa popisu sa podarilo zistiť, že ho niekoľko turistov videlo dezorientovaného na chodníku pod Chatou pod Rysmi a neskôr na asfaltovej ceste z Popradského plesa. Na miesto, kde ho poslednýkrát videli, odišli horskí záchranári," uviedla HZS. Nezvestného muža našli v spodnej časti asfaltovej cesty, ktorou vedie turistický chodník na Popradské pleso. "Bol v podnapitom stave a mal tržné poranenia v oblasti tváre. Po ošetrení ho horskí záchranári transportovali do Starého Smokovca a odovzdali privolaným záchranárom," uzavrela HZS.

Viac o téme: TuristiPátranieTatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu