Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Utrpenie štyroch dievčat pri ceste na Lomničák: Takto sa správajú k sebe Slováci?

Dostať sa na Lomnický štít stálo Slovenky veľa úsilia Zobraziť galériu (2)
Dostať sa na Lomnický štít stálo Slovenky veľa úsilia (Zdroj: FB/Vierka Vé, TASR/Milan Kapusta)

BRATISLAVA/TATRANSKÁ LOMNICA - Pozrieť si krásy Slovenska z vrcholu Lomnického štítu je snom mnohých turistov. Pre tých, ktorí chcú šetriť čas, alebo by nezvládli náročný horský výstup, je tu lanovka, ktorá ich po zarezervovaní termínu a zakúpení lístkov vyvezie až nahor. Znie to síce veľmi jednoducho, ale štyri kamarátky sa presvedčili o tom, ako rýchlo sa môže všetko skomplikovať. Aj napriek prekážke sa však nevzdali a svoj cieľ dosiahli.

Chatárom z Vysokých Tatier došla trpezlivosť s turistami: FOTO Výstižného odkazu od srdca

Zážitok, ktorý opísala na Facebooku jedna z dievčin, nie je práve najlepšou vizitkou pre vzájomnú slovenskú súdržnosť. Aspoň to si myslí Vierka, ktorá spolu s tromi kamarátkami ešte nikdy nebola na Lomnickom štíte a rozhodla sa, že je to čas napraviť.

Všetky si cez internet zakúpili lístky, ku ktorým je viazaná aj čipová kartička za dve eurá. Bohužiaľ, im táto kartička neprišla do rezervovaného termínu, no povedali si, že lístky predsa majú a všetko sa bude dať nejako vyriešiť priamo na mieste. Čuduj sa však svete, nebolo to tak, ako si mysleli.

Utrpenie štyroch dievčat pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Vierka Vé)

V Tatranskej Lomnici totiž dievčatá zistili, že bez kartičky sa hore nedostanú, a tak ich poslali do infocentra vzdialeného asi 200 metrov, aby si kúpili nové, čo ich vyšlo dokopy na osem eur. Nešlo ani tak o sumu, ktorá sa dala oželieť, ak už aj tak meriate cestu do Tatier, ale o čas navyše.

Lanovkou sa síce vyviezli na Skalnaté pleso, no tam nastal zásadný zádrhel. Podľa Vierky o minútku nestihli odjazd na Lomnický štít a katastrofa bola na svete, hoci pri inom prístupe pracovníčky mohlo všetko vyzerať inak. Pozrite si vo Vierkinou videu, ako to nakoniec dopadlo.

Vierkin odkaz na sociálnej sieti mal taký silný ohlas, že naň zareagovala aj spoločnosť Tatry Mountain Resort, ktorá lanovku prevádzkuje. "Ospravedlňujeme sa Vám za chybu, ktorá sa stala aj na našej strane a to v komunikácii medzi zamestnancami ohľadom dostupnosti využitia voľných miest v lanovke na Lomnický štít a následne aj v komunikácii zamestnanca smerom na Vás. Chceme Vás ubezpečiť, že v priebehu najbližších dní prehodnotí manažment spoločnosti naše interné komunikačné pravidlá, personál obsluhy lanoviek, pokladne a infocentrum preškolí a vyvodí z prípadu dôsledky," píše sa v stanovisku TMR.

Záujemcov o výlet lanovkou na Lomnický štít zároveň TMR prosí, aby dodržiavali stanovený čas prepravy a predišli tým nedorozumeniam. V Tatranskej Lomnici majú byť pripravení na svoju jazdu minimálne hodinu pred jej začiatkom.

Viac o téme: CestaKartičkaLomnický štít
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu