Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dovolenka v Tatrách sa pre rodinu zmenila na peklo: Pobyt si užívala, kým nedošlo na platbu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: FB, Topky)

POPRAD - Rodina sa vybrala tráviť dovolenku do Vysokých Tatier. Objednala si chatu 404 v Starej Lesnej. S majiteľom sa dohodla na sume, no keď prišlo v závere pobytu na platenie, dohoda odrazu nebola platná. Na rad prišla krutá odveta. Zbitá rodina podala trestné oznámenie, prípad rieši polícia.

O svojom zážitku porozprávala rodina vo facebookovej skupine Tabuľa hanby. S majiteľom chaty sa dohodla na sto eurách za noc. "Chata mala štyri izby. S majiteľom som sa ale dohodla, že keď budeme využívať iba tri izby a štvrtú si zamknú, urobí nám zľavu. Takže za týždeň sme mali zaplatiť 600 eur a nie 700," začala svoje rozprávanie dovolenkujúca. 

Rodina poslala majiteľovi zálohu 100 eur s tým, že zvyšok doplatí na ruku. Keď dorazila na miesto, začala oddychovať. Všetko vyzeralo byť v poriadku a tak, ako sa dohodli. V chate bolo čisto a bola pekne zariadená. Situácia sa ale začala komplikovať. "Počas nášho pobytu si brat majiteľa chaty hocikedy prišiel skontrolovať objekt, vždy pod nejakou zámienkou. Raz filter na digestor, raz kotolňa, raz doniesol drevo. Už toto sa nám nepáčilo. Najväčší kameň úrazu vznikol v deň odchodu," opísala dovolenkujúca. 

Dovolenka v Tatrách sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: FB/Tabuľa hanby)

Strhla sa mela

Bratovi majiteľa odovzdali 500 eur v hotovosti. Išlo o doplatok podľa dohody. Muž ale so sumou nesúhlasil a požadoval celkovú sumu 700 eur a nie 600. "Telefonoval bratovi, ktorý mu to potvrdil. To sa mu ale nepáčilo. Vykrikoval po nás, že mu máme 100 eur doplatiť. Bol ako nepríčetný. Keď mu manžel povedal, že žiadnych 100 eur doplácať nebudeme, že cena bola dohodnutá na 600 eur, strelil mu facku a začal ho biť hlava nehlava. Natrhol mu zadok a bil ho, koľko sa len dalo," opísala ďalej nešťastná žena.

Do bitky vstúpila svokra, ktorá agresorovi strelila facku. "Na rukách mala môjho ročného synčeka a tento pán ešte aj na ňu zaútočil a buchol ju poštou do žalúdka," opísala ďalej žena, podľa ktorej bola na mieste aj matka majiteľa a jeho brata. "Pourážala nás, nadávala nám do žobrákov, chamrade slovenskej a neviem, čo všetko ešte z úst vypustila. Brat majiteľa sa nás snažil vyhodiť z pozemku, ale to už bola na ceste sanitka a aj policajti. Svokru schytil na dvore za ruku a ťahal ju cez cely pozemok. Pošmykla sa a on ju bezočivo zhodil na zem. Ťahal ju po kameňoch von z pozemku. Po príchode polície tvrdil, že sme mu nezaplatili, že sme mu zničili a porozbíjali chatu," doplnila dovolenkujúca.

Polícia vo veci koná

Ako ďalej žena doplnila, muži zákona chatu skotrolovali. Všetko v nej bolo v poriadku. Zhrozená rodina neváhala a podala trestné oznámenia."K uvedenému incidentu došlo v sobotu 12. augusta dopoludnia. Polícia sa týmto prípadom zaoberá, bolo prijaté oznámenie a vec je riešená ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," potvrdil hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik. 

 

Viac o téme: ChataBitkaStará lesná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu