Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vrah predavačky: Ak ho uznajú za blázna, vyviazne bez trestu

Peter (23) sa k brutálnej vražde priznal. Zobraziť galériu (2)
Peter (23) sa k brutálnej vražde priznal. (Zdroj: Nový Čas)

TRENČÍN - Šokujúce! Peter (23), ktorý podľa polície v máji brutálne zavraždil predavačku Annu Jánsku († 52), možno nebude za svoj čin potrestaný!

Muž totiž skončí v rukách psychiatrov. Z cely zrejme poputuje do väzenskej nemocnice! Ak psychiatri zistia, že je nepríčetný, súd ho nebude môcť za vraždu odsúdiť a Petra namiesto basy čaká pobyt v ústave!

Znalci tvrdia, že Petrov zdravotný stav nestačí vyšetrovať ambulantne. Trvajú na jeho umiestnení v nemocnici. S tým podľa hovorcu trenčianskeho Krajského súdu Romana Tarabusa súhlasí aj sudca. Hrdlorez sa tak zrejme presunie z väzby do nemocnice pre obvinených a odsúdených.

„Pozorovanie duševného stavu môže trvať najviac dva mesiace. Sudca môže na návrh prokuratúry túto lehotu ešte predĺžiť, nie však o viac ako o mesiac,“ povedal R. Tarabus. Ak znalci zistia, že Peter je nepríčetný, za vraždu zrejme pykať nebude! Súd v takom prípade páchateľa, ktorý nie je pre nepríčetnosť trestne zodpovedný, pošle iba na ochranné liečenie. To trvá dovtedy, kým je to nutné. Vražda predavačky alkoholu sa stala v máji. Peter vošiel krátko pred záverečnou do obchodíka, kde predávala Anna Jánska.

Predavačku poznal, pretože pracoval ako dovozca alkoholu. Od Anky žiadal peniaze. Keď mu ich odmietla dať, udrel ju fľašou po hlave. Anna neomdlela, preto Peter vytiahol nôž a čepeľou jej neľútostne prerezal hrdlo. Z predajne vzal peniaze a ušiel. Policajti mladíka už o pár desiatok hodín zlapali. Peter sa k brutálnej vražde priznal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu