Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Trenčiansky hrdlorez: Také to bolo pekné chlapča!

Súčasný portrét Petra Ď. (23) Zobraziť galériu (2)
Súčasný portrét Petra Ď. (23)

TRENČÍN - Nevinný úsmev, károvaná košieľka, bledá tvárička. Povedali by ste, že tento milý chlapček z fotografie zo štvrtej triedy základnej školy ako 23-ročný prereže predavačke neľútostne hrdlo? Bývalí spolužiaci, učitelia aj susedia však jednoznačne tvrdia: Trenčiansky hrdlorez Peter Ď. bol čudný už ako dieťa!

Nový Čas pátral po tom, aký bol Peter Ď. (23). Našiel bývalých učiteľov aj spolužiakov zo základnej školy na sídlisku Juh. Podľa učiteľov bol problémovým dieťaťom. „Učil sa veľmi zle. Vo štvrtej triede prepadal z viacerých predmetov a dostal trojku zo správania. Museli sme ho preradiť do inej školy,“ prezradil jeden z pedagógov.

„Nemal kamarátov. V škole sa s ním nik nebavil. Učiteľky ho nemali rady a bol to gauner, keď to tak musím povedať. Navyše bol čudák, samotár,“ povedal bývalý spolužiak Michal. Podľa neho bolo veľmi podivné aj to, že Peter sa už ako dieťa odmietal fotiť, vždy sa vyparil. „Mám s ním iba túto jedinú fotku zo štvrtej triedy,“ vysvetľuje Michal. „Nikdy by som neveril, že môže spraviť niečo také. Myslím si, že to sám nechcel,“ dodal Michal.

Susedia zo Šafárikovej ulice, kde Peter býval ako dieťa, ho tiež nem a l i ve ľ m i v láske. „Bol to zlý, neposlušný chlapčisko,“ povedala jedna z nich. Podľa susedov z Halalovky, kam sa neskôr s mamou a sestrou presťahoval, sa jeho zlé vlastnosti prejavili ešte viac. „Strašne pil, počula som, že sa aj liečil z alkoholizmu,“ povedala suseda. Podľa Petrovho známeho ešte ako pubertiak vyfajčil naraz 60 cigariet. „Musela ho ratovať záchranka,“ dodal.

Polícia tvrdí: Nepriznal sa hneď!

Polícia vyvrátila tvrdenia advokáta Vladimíra Fraňa, ktorý Petra Ď. zastupuje, a ktorý novinárom povedal, že Peter po čine niekoľkokrát telefonoval na políciu a chcel sa priznať. Policajti preverili hovory na ich linky a tvrdia: „Peter Ď. na políciu nevolal.“ Podľa trenčianskej policajnej hovorkyne Lenky Bušovej Petra chytili pred reštauráciou Bašta. Prehľadávali aj miesta, kde sa zdržiavajú bezdomovci, lebo podľa prvých informácií mohol byť vrahom bezdomovec. Podľa polície nie je pravdivé ani tvrdenie advokáta, že Peter sa k činu hneď priznal. „Priznal sa až pod ťarchou dôkazov, spočiatku vinu popieral,“ povedala Lenka Bušová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu