Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Partia cestou v taxíku kritizovala kotlebovcov: Po zastavení prišla dráma, brutálny útok vodiča

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Cesta taxíkom sa pre 34 – ročného Petra zmenila na horor. Nevinná jazda sa v priebehu pár sekúnd mala zvrtnúť na násilnú bitku. Napadnutý zákazník utrpel niekoľko poranení a jeho zdravotný stav si vyžiadal vyšetrenie lekárov. Vodič spoločnosti Hopin mal zaútočiť na zákazníka pre kritiku kotlebovcov. Paradoxom je, že taxikár bol počas celej jazdy pokojný a neprejavoval žiadnu známku agresie.

Partia kamarátov sa v sobotu večer rozhodla ísť zabaviť do centra hlavného mesta. Príjemný večer mal nečakane zlú dohru. Muži si privolali taxík cez obľúbenú aplikáciu, nastúpili do čierneho Hummru a celú cestu debatovali. Vodič sa podľa slov napadnutého 34 – ročného muža aktívne zapájal do debaty, pričom sa neprejavoval agresívne ani nebolo badať hnev.

Posledný zákazník v taxíku

Posledná zadaná adresa bola na Nobelovej ulici. Po tom, čo taxikár zastavil svoje auto a nechal si zaplatiť, vystúpil spolu s Petrom a spustila sa bitka. "Vystúpil som z auta, on vystúpil za mnou. Napadol ma, začal ma udierať do hlavy, ja som spadol na zem a začal ma kopať. Kopal ma niekoľko minút," opísal situáciu pre televíziu Joj napadnutý muž. Na všetko sa z okna prizerala jeho priateľka, ktorá okamžite zavolala na políciu. Za celým incidentom pritom pravdepodobne stojí odlišný názor zákazníkov a vodiča na Kotlebovcov.

Peter si myslí, že ho taxikár napadol kvôli debate, ktorú so svojimi kamarátmi v aute viedol. Témou totiž bolo, prečo sú na taxíku nálepky politickej strany, ktorej predsedom je Marián Kotleba. Vodič vraj pokojne odpovedal na otázky, prečo propaguje práve túto politickú stranu slovami, že je hrdý Slovák.  

Partia cestou v taxíku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

Dobitý muž utrpel poranenia, bolesti hlavy a podľa vlastných slov nevidí na jedno oko. "Tridsaťštyriročný muž utrpel úraz hlavy. Po prvotnom ošetrení ho záchranári previezli do bratislavskej nemocnice na Kramároch. Muž bol po celý čas pri vedomí," informoval nás hovorca záchranárov Boris Chmel.

Taxikár to poriadne prehnal: Vypýtal si nehoráznu sumu a ženu držal ako rukojemníčku v aute

Incident nám potvrdila aj hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Michalíková. "Dňa 06.08.2017 krátko pred 05.45 hod bola hliadka Policajného zboru vyslaná na Nobelovu ulicu, kde sa mal podľa prijatého oznámenia nachádzať fyzicky napadnutý muž. Hodnovernosť oznámenia policajti na mieste potvrdili." Ako nás ďalej oboznámila, nie je v súčasnej dobe možné poskytnúť bližšie informácie, nakoľko by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie veci. Prípadom sa momentálne zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III.

Vyjadrenie spoločnosti HOPIN

Spoločnosť HOPIN sa k celému incidentu vyjadrila na svojom facebookovom profile. Potvrdii, že s vodičom, ktorý mal napadnúť svojho zákazníka rozviazali zmluvu. Ďalej podľa svojho vyjadrenia chce byť spoločnosť pri vyšetrovaní situácie nápomocná. Na záver sa za nepríjemný incident ospravedlnili. 

Partia cestou v taxíku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

 

Viac o téme: NásilieBitkaTaxikárBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu