Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ŠKANDÁL Zakázali im vstup na kúpalisko v Moldave: Chceli papier od lekára alebo pozvánku

Kúpalisko v Moldave nad Bodvou Zobraziť galériu (4)
Kúpalisko v Moldave nad Bodvou (Zdroj: Facebook/Moldava nad Bodvou)

MOLDAVA NAD BODVOU - Leto je v plnom prúde a kúpaliská sú preplnené takmer každý deň. Platí to aj o Moldave nad Bodvou. Jej zamestnanci sa však zrejme rozhodli vyberať si návštevníkov. Niekoľkým osobám rómskeho pôvodu totiž na kúpalisko zakázali vstup, informovala RTVS.

Na mestské kúpalisko v Moldave nad Bodvou zakázali vstup Štefánii a Karolíne. Išlo o ženy rómskeho pôvodu. Zamestnanci vraj neboli arogantní ani nepríjemní. Jednoducho im oznámili, že na kúpalisko nesmú. "Povedali nám, že potrebujeme papier od lekára o tom, že nemáme žiadne zdravotné ťažkosti ani nič nákazlivé," povedala Štefánia pre RTVS.

Na kúpalisko chcel ísť aj desaťročný brat Štefánie, no jemu povedali, že potrebuje pri sebe mať dospelý dozor. "Deti sa potešili, tak sme išli, no povedali nám, že nemajú voľné miesta." Na čo Karolína dodala, že aj od nej požadovali potvrdenie. Pritom mali uteráky a všetky ostatné hygienické pomôcky.

Kúpalisko v Moldave nad
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Moldava nad Bodvou)

Dve ženy však neboli jediné, ktoré sa na kúpalisko nedostali. Karol sa so svojou priateľkou rozhodol takisto kúpalisko navštíviť. V tom čase bol v Moldave na návšteve u rodičov. "Opýtal som sa ich, prečo nemôžem vstúpiť a odpovedali mi, že to je na len na pozvánku," reagoval mladý muž na situáciu. Zamestnanci pri vchode mu povedali, že na mieste práve prebieha niečo podobné ako súkromná akcia.

Kúpalisko situáciu popiera

Moldavské kúpalisko však situáciu rázne popiera. Podľa nich sa dané tvrdenie nezakladá na pravde. "Kúpalisko Moldava nad Bodvou od svojich návštevníkov vyžaduje dodržiavanie hygienických zásad, ako aj pravidiel slušného správania sa, s čím majú určití občania problém. Žiadne potvrdenie od lekára nevyžadujeme a kúpalisko je prístupné pre všetkých, ktorí sa stotožňujú s danými zásadami," povedal pre Topky prevádzkovateľ kúpaliska Michal Komár.

Kúpalisko v Moldave nad
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Moldava nad Bodvou)

Vstúpiť nemôžu len občania, ktorí sa v priestoroch kúpaliska správajú nevhodne. "Prístup však nie je umožnený občanom, ktorí na kúpalisko prichádzajú v podnapitom stave, špinaví, bez plaviek, občanom, ktorí sa správajú vulgárne a pod." Prevádzkovateľ spomenul aj nepríjemné zážitky, ktorých svedkami boli zamestnanci v minulosti.

"Nedopustíme, aby určití jednotlivci skákali do bazéna v spodnom prádle alebo si v bazéne umývali hlavu šampónom, čo poznáme z minulosti, keď som ešte nebol prevádzkovateľom. Úroveň kúpaliska je vysoko kladne hodnotená všetkými našimi návštevníkmi, o čom svedčia aj ohlasy na naše FB stránke. Naše kúpalisko navštevujú občania rôznych rás, vierovyznaní a akéhokoľvek pôvodu. Všetci slušní občania sú u nás vítaní," dodal na záver Komár.

Viac o téme: VstupKúpaliskoMoldava nad Bodvou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu