Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Poslanci si opäť polepšia!

Tí v ubytovni sa dočkajú prepychu ako majú v poslaneckom byte ich kolegovia. Jedným z nich je Zoltán Horváth. Zobraziť galériu (3)
Tí v ubytovni sa dočkajú prepychu ako majú v poslaneckom byte ich kolegovia. Jedným z nich je Zoltán Horváth. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Parlamentné prázdniny využije Národná rada SR na ďalšiu výmenu zariadenia.

Peňazí na luxus má zrejme dosť, pretože sa tak deje už druhýkrát v tomto volebnom období. Prvý raz to bolo nedávno pred summitom predsedov parlamentov EÚ. Teraz je na rade výmena nábytku a maľovanie v poslaneckej ubytovni či kluboch. V parlamente sa prerobia dokonca aj toalety.

Niektorí mimobratislavskí poslanci sa sťažujú, že tak budú nedobrovoľne vysťahovaní až vyše mesiaca a pol. Z Kancelárie NR SR im totiž doručili výzvu, aby sa vypratali zo svojich poslaneckých izieb. „V čase od 15. júla do konca augusta sa bude realizovať kompletná výmena mobiliáru vašej izby,“ uvádza sa v nej.

V pôvodnom stave zostane tak asi len kúpeľňa, ktorá je už vynovená. Ak chcú nedobrovoľne vysťahovaní poslanci pracovať aj počas letných prázdnin, musia si nájsť náhradné ubytovanie. „Teraz sa rieši výmena sanitárneho zariadenia v hlavnej budove NR SR na chodbách,“ priznala včera Elena Valovičová z Kancelárie NR SR. Na našu otázku, či sa nakupoval aj nový nábytok do ubytovne, reagovala: „Nie, generálne upratovanie sa bude robiť.“

Podľa nej tak poslanci musia opustiť ubytovňu preto, že sa majú umývať okná. Izby sa už v minulom volebnom období vybavili novším nábytkom a klimatizáciou, napriek tomu nepôsobia moderne. Milióny sa v minulosti vrazili aj do pracovných kancelárií na Hradnom vŕšku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu