Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hrozil výbuchom v parlamente, dostal 15 mesiacov

Budova NR SR
Budova NR SR

TRENČÍN - Okresný súd v Trenčíne dnes poslal na 15 mesiacov do väzenia muža, ktorý sa vo februári telefonicky vyhrážal výbuchom v budove parlamentu.

Podľa rozhodnutia súdu sa 51-ročný obyvateľ Ladiec neďaleko Ilavy musí podrobiť aj protialkoholickému liečeniu. ČTK o tom informoval hovorca trenčianskeho krajského súdu Roman Tarabus.

"Okresný súd schválil dohodu o vine a treste, ktorú obvinený uzavrel s prokurátorkou. Rozsudok je právoplatný a nie je proti nemu prípustné odvolanie. Trest si (muž) odpyká v ústave na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia," dodal Tarabus.

Odsúdený podľa hovorcu koncom februára vo večerných hodinách dvakrát po sebe zavolal na núdzovú linku 112 a pohrozil výbuchom v budove parlamentu. Po výhražnom telefonáte polícia prehľadala parlament, ubytovacie priestory, garáže i najbližšie okolie, výbušninu však nenašla.

Telefonické anonymné vyhrážky o výbuchu v rôznych inštitúciách sú na Slovensku pomerne časté. Často dochádza i k falošným poplachom pre zásielky s bielym práškom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu