Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

S holým zadkom sedel na Čumilovej hlave!

Britský turista takto zneuctil sošku Čumila
Britský turista takto zneuctil sošku Čumila (Zdroj: Bleskovky.sk)

BRATISLAVA - Toto si bronzový dobrák s budajkou na hlave nezaslúžil! Mladík - zrejme britský turista - si s holým zadkom sadol na hlavu známej sošky!

„Situácia trvala len chvíľku,“ vraví čitateľ, ktorý pohotovo použil fotoaparát v mobile. „Mladíci hovorili po anglicky. Predpokladám, že to boli Briti, ktorí sa prišli k nám na víkend zabaviť,“ dodal čitateľ o výtržnosti, ktorá sa odohrala v piatok podvečer. A to sa v blízkosti nachádza jedna z kamier mestskej polície.

Tlačová tajomníčka britskej ambasády Monika Holečková sa v tejto súvislosti pre Bleskovky vyjadrila, že turisti z Veľkej Británie majú osobnú zodpovednosť za svoje správanie a dodržiavanie miestnych zákonov. "Turistom odporúčame, aby si pred cestou zabezpečili dostatok informácií o destinácii, ktorú chcú navštíviť. mali si zistiť aj informácie o tunajších zákonoch a zvykoch," povedala Holečková. Túto kampaň ministerstvo zahraničných vecí nazýva "Know Before You Go".

Realita je však často iná a výčiny turistov z "ostrovov" sú už v hlavnom meste žiaľ povestné. Ambasáda v Bratislave aj v tomto roku plánuje uskutočniť razantné kroky, aby týmto výtržnostiam dala červenú. "Už od vlaňajška spolupracujeme s mestskou časťou Bratislava - Staré Mesto, Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom, ako aj s turistickými organizátormi, barmi či reštauráciami na informačnej kampani pre turistov," dodala Holečková.

V rámci tejto kampane boli v minulosti vytlačené letáky a podpivníky, ktoré turistov upozorňujú na zodpovedné správanie počas ich dovolenky. Britská ambasáda dokonca poskytla členom mestskej polície hodiny angličtiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu