Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Cesta ako tankodrom pri Trnave rozhnevala zúfalých domácich: Nasadili túto výstražnú tabuľu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA - Pavol Machovič)

TRNAVA - Čierna tabuľka s nápisom Vitajte na ceste smrti. Pripútajte sa prosím! pribudla pod dopravnými značkami so znížením rýchlosti na 70 kilometrov za hodinu a upozornením na nebezpečnú krajnicu na ceste medzi Zavarom a Šúrovcami v okrese Trnava. Niekto z vodičov tak zrejme zareagoval na sľuby o rekonštrukcii tejto cesty, ktorá sa stále odkladá.

Už pred piatimi rokmi ju požadovalo takmer tisíc obyvateľov Šúroviec a okolitých obcí formou petície. V marci tohto roku cestári informovali, že práce sa začnú ešte v prvom polroku. Najnovšie však verejné obstarávanie na dodávateľa prác zrušili.

Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja vyhlásila verejné obstarávanie na dodávateľa prác na ceste III/1279 ešte v júli minulého roku. O zákazku s predpokladanou hodnotou 785-tisíc eur bez DPH sa uchádzalo desať veľkých firiem, cestári však podľa zverejnených dokumentov súťaž zrušili. "Verejný obstarávateľ zrušil zákazku z dôvodu, že sa zmenili okolnosti, za ktorých sa vyhlásilo verejné obstarávanie," uvádza najnovšia správa o zákazke na stránke Úradu pre verejné obstarávanie.

Cesta ako tankodrom pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA - Pavol Machovič)

Podľa vysvetlenia Natálie Machalovej zo Správy a údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja boli pri prípravných prácach zistené rozsiahlejšie poškodenia cesty, ako zahŕňal pôvodný projekt. Preto dali cestári projekt upraviť o všetky nevyhnutné práce a do rekonštrukcie cesty zahrnuli aj opravu mosta na ceste Zavar – Šúrovce. Práce na ceste sa podľa Machalovej začnú v priebehu druhého polroka tohto roku.

Hlavným problémom frekventovanej cesty Zavar – Šúrovce je jej šírka. V súčasnosti je cesta široká v priemere šesť metrov. Po rekonštrukcii mala byť rozšírená až na 7,5 metra. Cestári nedávno aspoň čiastočne upravili prepadnuté krajnice.

Viac o téme: TrnavaŠúrovceCesta smrtiZavar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu