Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Veteška zatiaľ neplánuje návrat do politiky

Viliam Veteška
Viliam Veteška

BRATISLAVA - Podpredseda parlamentu Viliam Veteška podstúpi na Slovensku onkologickú liečbu a zatiaľ sa do politiky nevráti.

Politik, ktorý plánoval kandidovať na predsedu vládnej ĽS-HZDS proti jej šéfovi Vladimírovi Mečiarovi, to povedal v rozhovore pre televíziu Markíza. Veteška prekonal v júni operáciu mozgu.

"Dúfam, že mi nikto z mojich priaznivcov, ani divákov nebude mať za zlé, keď teraz chladnokrvne poviem, že dám teraz prednosť svojmu zdraviu," povedal Veteška Markíze. Napriek blížiacej sa onkologickej liečbe sa vraj podpredseda parlamentu už cíti lepšie. "Už aj vnútorne cítim pohodu na to, aby som išiel na stacionárnom bicykli potiahnuť kúsok a zacvičiť si," dodal.

Vetešku hospitalizovali práve v deň snemu ĽS-HZDS, kde mal súperiť o vedúci post s Mečiarom. Lekári diagnózu nespresnili, médiá však špekulovali o zhubnom nádore na mozgu. Veteška potvrdil, že jeho stav bol vážny. "Keby sme neboli tú diagnózu objavili, tak ja by som možno niekedy v neskoršom období (...) skončil možno veľmi zle a možnože definitívne," vyhlásil.

Podpredsedom parlamentu by mal zatiaľ Veteška napriek dlhšej absencii v politike zostať, uviedla Markíza.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu