Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma v domove dôchodcov: Starček dobodal suseda!

Tragédia sa odohrala v topoľčianskom domove dôchodcov. Zobraziť galériu (3)
Tragédia sa odohrala v topoľčianskom domove dôchodcov. (Zdroj: Nový Čas)

TOPOĽČANY - Zo stratenej protézy obvinil suseda! Chýbajúce zuby boli údajne dôvodom, prečo František (78) v Domove dôchodcov v Topoľčanoch takmer usmrtil nožom mladšieho spolubývajúceho Antona (63).

Ten je vo vážnom stave v topoľčianskej nemocnici. Agresívneho útočníka hospitalizovali na psychiatrii v Nitre.

Krvavý incident sa odohral v sobotu. Podľa polície František bodol Antona do hrudníka a pečene.

Zakrvavený muž skončil na operačnom stole a bude sa liečiť asi mesiac. Teraz leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. Lekári nechcú informovať o jeho zdravotnom stave. „Príbuzní si to neprajú,“ zdôvodňuje lekárka Jana Mišáková.

Vyšetrovateľ obvinil Františka z pokusu o vraždu a môže stráviť 20 až 25 rokov vo väzení. „Pre jeho vek však prokurátor rozhodol, aby bol stíhaný na slobode,“ informovala Renáta Čuháková z krajskej polície v Nitre.

V domove sa cez víkend hovorilo len o hroznej tragédii. „Chlapi nemali spoločnú izbu, len toaletu. Nikto by nečakal, že sa stane niečo také,“ krúti hlavou sestra Alena Budišová.

Medzi spolubývajúcimi sa povráva, že sa často hádali. František vraj Antona neupodozrieval len z ukradnutia zubnej protézy, ale aj z toho, že mu bral veci z chladničky.

„V sobotu František vbehol do Antonovej izby s kuchynským nožom, pritlačil ho k stene a pichal ho. Jeho správanie je nepredvídateľné,“ povedal Jozef Beňo z domova. František si údajne už v minulosti podrezal žily a liečil sa na psychiatrii.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu