Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Matka s dvomi deťmi prespávala v pivnici, prichýlili ju známi

Zuzana Kovácsová (32) s deťmi Patríciou (3) a Richardom (6).
Zuzana Kovácsová (32) s deťmi Patríciou (3) a Richardom (6).

TURŇA NAD BODVOU - Zamotaná situácia! Zuzana Kovácsová (32) z Turne nad Bodvou s dcérou Patríciou (3) a synom Richardom (6) je už štyri mesiace odkázaná na pomoc známych. S deťmi prespávala v kočikárni, pivnici aj pred dverami bytov, kým sa ich neujala príbuzná. Dočasne ich ubytovala vo svojom dvojizbovom byte, kde žije so svojimi deťmi a chorou matkou.

„S otcom detí dobre nevychádzam. Matka ma po skončení vyplácania materských dávok vyhnala z domu na ulicu. Keď jej vraj nemám ako platiť, nech odídem,“ trpko hovorí Zuzana, ktorá zo dňa na deň prišla o strechu nad hlavou. Teší ju, že aspoň cez deň sú deti v škôlke. Cez prázdniny sa situácia zmení, zariadenie zatvoria. „Budeme sa túlať ulicami,“ obáva sa najhoršieho zúfalá žena, ktorá požiadala o byt na obecnom úrade. Rada by bývala s deťmi aspoň v podnájme, ale nemá naň dostatok peňazí.

„Mesačne dostávam dokopy približne 3 800 korún. Pri prenájmoch žiadajú od 4-tisíc korún vyššie. Kde na to zoberiem?“ rozmýšľa Zuzana. Ak by dostala byt, mohla by požiadať o príspevok na bývanie a zháňala by si aj prácu. Tú sa snaží nájsť i teraz, no zatiaľ bez úspechu. „Som na konci so silami. Už neviem, čo mám robiť,“ so slzami v očiach hovorí Zuzana. Starosta Turne nad Bodvou Pavol Molnár situáciu matky s dvomi deťmi pozná. „Snažíme sa to riešiť. Momentálne však nemáme voľný žiadny sociálny byt,“ uviedol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu