Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dráma na diaľnici D1 za Trnavou: FOTO Šialenec na mercedese sa rútil v protismere

Čierny Mercedes sa rútil na diaľnici v protismere Zobraziť galériu (3)
Čierny Mercedes sa rútil na diaľnici v protismere (Zdroj: FB)

TRNAVA - Prekvapenia na cestách zažívajú vodiči denne. Niektoré sú úsmevné, iné životu nebezpečné. To, čo sa podarilo zachytiť vodičovi idúcemu po diaľnici D1 je nepochopiteľné. V protismere sa rútilo auto vysokou rýchlosťou. Blázon v čiernom vozidle svojou nezodpovednosťou vážne ohrozil všetkých účastníkov premávky.

Predstava pokojnej, ničím nerušenej jazdy je zrazu preč. V tomto prípade sa o to postaral vodič čierneho Mercedesu s poznávacou značkou Liptovský Mikuláš. Ten si to po diaľnici D1 nasmeroval do protismeru. Prečo a za akých okolností sa tam dostal je neznámy. Jedno je však isté, ísť rýchlosťou 130 km/h, vidieť oproti sebe idúce autá a pokračovať v jazde je celkom riskantné.

Dráma na diaľnici D1
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Ťažko povedať či nezodpovedný alebo popletený vodič tak ohrozil nielen svoj život ale aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Záber, ktorý vyhotovil jeden zo šokovaných vodičov slúži ako dôkaz. Reakcie ľudí na fotku len potvrdzujú, že nejde o jediný prípad. Vyplýva z toho iba jedno, šoféri by mali byť všímavejší a pozornejší. Prečo zbytočne riskovať najväčší dar akým je život?!

Dráma na diaľnici D1
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Tentokrát sa dá rozprávať o šťastnom konci. Obrátili sme sa preto aj na políciu. Trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová nás informovala, že tento konkrétny prípad v posledných dňoch hlásený nebol. Ubezpečila nás, že k nim našťastie ani neprichádza často. "Ak by sa vodiči na diaľnici stretli s jazdou v protismere, mali by ihneď kontaktovať políciu, aby sa predišlo možnému nešťastiu," upozornila Kredatusová. Čo sa týka sankcii, každý prípad sa podľa jej slov posudzuje individuálne. 

Jazda v protismere si v minulosti vyžiadala život 

Minulý rok sa vodičov riskujúcich život jazdou v protismere objavilo niekoľko. Mužovi, ktorého život vyhasol pri dopravnej nehode na rýchlostnej ceste R1, bolo pri pitve zistené 2,99 promile. Svojim autom išiel v protismere a zrazil sa s protiidúcim vozidlom. 

Hon na autičkárov na D1: V protismere 200 km/h, 15 výstrelov a zranený zlodej!

Aktérkou ďalšej jazdy v potismere bola 34 - ročná žena, ktorú na základe podnetov iných vodičov zastavila mýtna polícia. Šokujúce odhalenie prišlo po dychovej skúške. Konečný výsledok 2,56 promile ani netreba komentovať. „Diaľniční policajti začali trestné stíhanie za prečin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom všeobecné ohrozenie,“ doplnila Antalová.

 

 

Viac o téme: DiaľnicaProtismerD1Červeník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu