Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Policajná naháňačka v uliciach Bratislavy: Motorkár na úteku skončil pod kolesami auta

Policajná naháňačka s motorkárom Zobraziť galériu (7)
Policajná naháňačka s motorkárom (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Poriadna naháňačka sa strhla včera večer v Bratislave. Motocyklista, ktorý nerešpektoval vodorovné dopravné značenie, spôsobil pri unikaní pred políciou nehodu, narazil do auta. Motorkár Marek je ale pekný kvietok a muži zákona sa nestačili diviť.

O incidente informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. ​Počas nedeľnej hliadky na Hradskej ulici v bratislavskej Vrakuni spozorovali policajti vodiča motocykla značky BMW, ktorý nerešpektoval vodorovné dopravné značenie. Motocyklistu preto chceli zastaviť a podrobiť kontrole. Ten však výzvu policajtov nerešpektoval a začal pred policajným vozidlom unikať. Policajti ho prenasledovali až na Trnavskú cestu, kde krátko po 18.45 hodine narazil do Opla Vivaro, odbočujúceho smerom na Mesačnú ulicu. V dôsledku nehody skončil motorkár so spolujazdcom na trávnatom poraste. Policajti účastníkom dopravnej nehody privolali rýchlu zdravotnú pomoc a hliadku dopravnej polície.

"Lustráciou v policajných evidenciách policajti následne zistili, že motocyklista Marek má zadržaný vodičský preukaz, súdom štyrikrát uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, na menovaného je súdom vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody a dva súdom vydané príkazy na zatknutie," uviedla hovorkyňa. Polícia ho zadržala a predviedla na príslušné policajné oddelenie.

Pozrite si jazdu motorkára, ktorú zverejnila polícia na svojej facebookovej stránke. 

Motorkár v BA

Povereným príslušníkom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II bol obvinený z prečinu marenia úradného rozhodnutia, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozia až dva roky väzenia. Polícia Krajského dopravného inšpektorátu navyše začala aj objasňovanie vo veci podozrenia zo spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. 

Počas víkendu havarovalo v Trnavskom kraji päť motorkárov, dvaja zomreli

Dvaja motorkári prišli o život pri dopravných nehodách v Trnavskom kraji počas uplynulého víkendu. Spolu sa stalo s účasťou motocyklistov až päť nehôd.

VIDEO Policajná naháňačka v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: PZ SR)

V sobotu 1. apríla o 17.30 hodine došlo k dopravnej nehode pri Gabčíkove v okrese Dunajská Streda, kde 26-ročný vodič Škody Fabia išiel po Gabčíkovskej ceste smerom na mesto Gabčíkovo a na rovnom úseku cesty pri odbočovaní pravdepodobne nedal prednosť motorke Honda VFR s dvomi motocyklistami, mužom a ženou. Jej 38-ročný vodič utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Jeho o dva roky mladšia manželka sa zranila ťažko. Ženu previezli leteckí záchranári do novozámockej nemocnice. 

VIDEO Policajná naháňačka v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: PZ SR)

V nedeľu 2. apríla o 13.25 hodine došlo k nehode na ceste 3. triedy na križovatke Buková, Plavecký Peter a Prievaly v okrese Senica. Tam 27-ročná motocyklistka z okresu Dunajská Streda na motocykli Suzuki nezareagovala na zastavenie auta Kia Sportage, za ktorým išla. Vodič auta sa blížil k zúženej vozovke v oboch smeroch, kde mu z dopravného značenia vyplývala povinnosť dať prednosť protiidúcemu vozidlu. Vodička motocykla za zatiaľ presne nezistených okolností narazila do zadnej časti Kie.

VIDEO Policajná naháňačka v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: PZ SR)

"V dôsledku zrážky bola odhodená do protismeru, kde do nej narazil prichádzajúci VW Golf. Mladá vodička utrpela pri nehode zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla. Okolnosti obidvoch dopravných nehôd vyšetruje polícia ako prečin usmrtenia," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

VIDEO Policajná naháňačka v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: PZ SR)

Pri ďalšej nehode s ľahkými zraneniami bol prevezený do trnavskej nemocnice 28-ročný motocyklista Hondy CBR 900. Počas jazdy medzi činžiakmi na Hlbokej ulici v Trnave narazil do odstaveného auta. Iná dopravná nehoda bola v Gabčíkove, v smere na vodné dielo, kde došlo k zrážke motocyklistu s osobným autom. Motocyklista si zlomil pri náraze nohu. So zraneniami bol prevezený do nemocnice v Dunajskej Strede. Ďalšia nehoda sa odohrala v obci Cerová, časť Rozbehy, v okrese Senica, kde spadol motocyklista na ceste. S ľahkými zraneniami bol prevezený do nemocnice v Skalici. 

VIDEO Policajná naháňačka v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: PZ SR)

Viac o téme: NehodaMotorkaMotorkáriBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu