Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PRÁVE TERAZ Vážna situácia v Bratislave: Padajúce skaly sú mimoriadne nebezpečné

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Dôvodom zvolania krízového štábu bolo uvoľnenie časti skalného masívu nad Devínskou cestou. Padajúce skaly môžu ohroziť nielen vozidlá mestskej hromadnej dopravy, ale aj individuálnu dopravu vrátane cyklistov. Hlavné mesto by malo neodkladne vypracovať geologicko-statický posudok celej Devínskej cesty.

„Situáciu považujeme za vážnu, pretože môže dôjsť k ohrozeniu účastníkov dopravy. Aj preto zástupcovia krízového štábu odporučili vlastníkovi komunikácie a svahu, ktorým je hlavné mesto Bratislava, aby vyhlásil mimoriadnu situáciu a začal ju urgentne riešiť,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Karlova Ves Dana Čahojová.

PRÁVE TERAZ Vážna situácia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Krízový štáb informoval, že na mieste sú osadené betónové panely, ktoré obmedzia premávku na jeden pruh. Krízový štáb jednoznačne prijal záver, že situáciu musí riešiť správca komunikácie a majiteľ priľahlých pozemkov, ktorým je hlavné mesto. Starostky mestských častí Karlova Ves Dana Čahojová a Devín Ľubica Kolková sa zhodli, že mesto musí situáciu riešiť neodkladne.

PRÁVE TERAZ Vážna situácia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

„Hlavné mesto dlhodobo podceňuje situáciu na Devínskej ceste, opakovane na to upozorňujeme. Potenciálne rizikových miest je tu viac. Cesta slúži nielen Devínčanom, ale všetkým návštevníkom starobylého hradu Devín, a cyklistom, ako súčasť medzinárodnej cyklotrasy,“ doplnila starostka Devína Ľubica Kolková.

 

Viac o téme: SkalaKrízový štábBratislavaDevínska cesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu