Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smutný osud tehotnej Barborky (†25): Záhadná smrť na nemocničnom lôžku

Nebohá Barborka Zobraziť galériu (3)
Nebohá Barborka (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

LEVICE - Najsmutnejšie okamihy života prežívajú blízki dnes už nebohej 25-ročnej Barborky. Liečila sa na krvný tlak, no jedného dňa jej prišlo zle. Z nemocnice ju poslali domov, no stav sa zhoršil. Do niekoľkých hodín, žiaľ, zomrela. Na prípade je tragické aj to, že bola tehotná.

Barborina mama povedala, že jej dcéra prestala vidieť, rozprávať a opuchlo jej celé telo. Priateľ ju preto znova zobral do levickej nemocnice, odkiaľ ju skôr prepustili. Stav mladej ženy sa ale stále zhoršoval.  

Posledný výdych

Ako informuje televízia Markíza, zdravotná sestra matke opísala posledné okamihy dcérinho života. Odmerala Barborke tlak, pacientka sa otočila, zachrčala a zomrela. Iný zdroj z prostredia nemocnice ale rodine povedal, že personál našiel mladú ženu bez známok života až ráno.

Smutný osud tehotnej Barborky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Príčina smrti   

Lekári uviedli, že tehotnej Barborke praskla aorta, hlavná cieva pri srdci. Smrť nastala prakticky okamžite. Podľa riaditeľa levickej nemocnice Rudolfa Hlavácsa pacientke zabezpečili zdravotnú starostlivosť v plnej miere, no nebolo možné jej pomôcť. Podľa pitevnej správy mala Barborka vrodené oslabenie cievnej steny. To bolo aj príčinou jej úmrtia. Blízki sa ale obrátili aj na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý rozhodne, či nemocnice pochybila alebo nie.   


Prečítajte si aj:

Obrovská tragédia: V silnom vetre sa zrútil strom a zabil ženu pred očami jej detí


Smutný osud tehotnej Barborky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Barborka z obce Terany v okrese Krupina čakala so svojím priateľom Andrejom synčeka, pre ktorého vybrali meno Jakubko. Porodiť mala koncom mája. Rodinu, blízkych a priateľov obrovská tragédia veľmi zasiahla.  

 

 

 

Viac o téme: TragédiaNemocnicaAorta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu