Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Študentská párty pri Sabinove sa zmenila na horor: Alkohol a z deviatich v džípe traja mŕtvi

Pri nehode zomreli Lucia, Daniel a Janko Zobraziť galériu (7)
Pri nehode zomreli Lucia, Daniel a Janko (Zdroj: Foto: HaZZ, Tv Joj, Facebook)

SABINOV - Rodina, priatelia, učitelia, ale aj široká verejnosť sa nedokáže spamätať zo strašnej tragédie, ktorá sa stala cez víkend pri Sabinove. Traja mladí ľudia už nikdy neprekročia brány gymnázia v Lipanoch, zomreli cestou z oslavy.

Vyšetrovateľ v Prešove obvinil včera zo zločinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví 18-ročného vodiča Slavomíra z Kamenice v okrese Sabinov. "Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby a spisový materiál bol predložený prokurátorovi. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia v Prešove," informoval hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik. 

Vodič po nehode nafúkal 

Partia kamarátov sa vybrala v piatok večer na chatu pri obci Lúčka v okrese Sabinov. Oslavovali 18. narodeniny jedného z nich. Po polnoci nastúpili deviati mladí ľudia vo veku od 17 do 19 rokov do auta a odišli. Za volantom sedel čerstvý oslávenec Slavomír. Cesta po neupravenej komunikácii, žiaľ, dopadla najhoršie, ako mohla. "Krátko po polnoci viedol 18-ročný mladík smerom od rekreačných chát nachádzajúcich sa za obcou Lúčka motorové vozidlo Suzuki JLX. Z doposiaľ nezistených príčin došlo počas jazdy k viacnásobnému prevráteniu uvedeného vozidla, ktoré následne zostalo stáť na kolesách v trávnatom poraste vedľa cesty," opísal policajný hovorca. Vodičovi, ktorý nehodu prežil, namerali v dychu 0,42 promile alkoholu.  

Auto sa niekoľkokrát prevrátilo a ostalo v protismere. Na mieste, žiaľ, zahynuli Janko a Daniel. Ťažko zranená Lucka zomrela po prevoze do nemocnice. Ostatní skončili v nemocnici. 

Gymnázium Lipany smúti za vynikajúcimi študentmi
Zobraziť galériu (7)
Gymnázium Lipany smúti za vynikajúcimi študentmi  (Zdroj: Foto: gymlipany.edupage.org)

Keď sa o nešťastí dozvedela rodina a spolužiaci, ostali v šoku. Prežívajú najhoršie chvíle života, ktoré sa slovami nedajú opísať. Na sociálnej sieti si spolužiaci razom zmenili profilové fotografie za čierne. 

V škole horia na pamiatku sviece
Zobraziť galériu (7)
V škole horia na pamiatku sviece  (Zdroj: Foto: HaZZ, Facebook, Tv Joj)

Študentská párty pri Sabinove
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: HaZZ, Facebook, Tv Joj)

Traja nebohí spolužiaci boli v kolektíve, ale aj medzi pedagógmi veľmi obľúbení. Janko bol nádejný kulturista, Daniel miloval folklór a Lucka obetavo pomáhala pri organizovaní rôznych školských aktivít. 

Študentská párty pri Sabinove
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: HaZZ Prešov)

"Okolnosti a príčiny tejto nehody vyšetruje vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Prešove, ktorý začal trestné stíhanie za zločin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví," uzavrel policajný hovorca. 

Študentská párty pri Sabinove
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: HaZZ Prešov)

Študentská párty pri Sabinove
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: HaZZ Prešov)

Viac o téme: NehodaTragédiaHaváriaŠtudentiGymnáziumSabinov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu