Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Krutá realita Slovenska: Jarné upratovanie v plnej paráde, FOTO táto drzosť nemá obdoby

Hanba obyvateľov Zobraziť galériu (5)
Hanba obyvateľov (Zdroj: Foto: FB/Michal Gálik)

ROVINKA - Slnečné počasie nám konečne praje. Po dlhej zime sme privítali krásnu jar. S ňou úzko súvisí upratovanie a zbavovanie sa nepotrebných vecí. Ľudia vyšli z bytov či domov a namierili do záhrad. Žiaľ, pri niektorých platí, "čo je za mojím plotom, to ma netrápi". Pozrite sa, ako to aktuálne vyzerá v jednej z obcí neďaleko Bratislavy. Drzosť a nezodpovedné konanie niektorých obyvateľov nemá obdoby.

Po týždni v práci sa každý teší na víkendový oddych, ktorý v mnohých prípadoch súvisí s upratovaním. Podobne je to aj v Rovinke v okrese Senec. Len čo vykukli prvé jarné lúče, obyvatelia sa dali do jarného upratovania. Nad fotografiami z obce ale zaplače nejeden slušný človek, ktorému záleží na kultúrnom a peknom prostredí. Veď verejné priestranstvá patria nám všetkým. Situácia, ktorá sa objavila v dedine pri Bratislave, určite nie je ojedinelá a týka sa celého Slovenska. 

Krutá realita Slovenska: Jarné
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB/Michal Gálik)

Je dôležité podotknúť, že pre Rovinčanov riadne funguje zberný dvor, ktorý je pripravený poňať všetok odpad z domácností, ale aj zo záhrad. Najmä v sobotu dopoludnia je plný dedinčanov, ktorí sa zbavujú pokosenej trávy, konárov a inej zelene zo záhrad. Rovnako je tam možné odovzdať starý nábytok, staré spotrebiče, železo, či pneumatiky. 

Ako informoval Milan Hrajnoha z Obecného úradu v Rovinke, počas letného režimu t.j. od 1.4. do 31.10.2017 bude zberný dvor v obci otvorený nasledovne:

Utorok od 10-tej hodiny do 18-tej hodiny 

Štvrtok od 10-tej hodiny do 18-tej hodiny

Sobota od 8-mej hodiny do 13-tej hodiny


Prečítajte si aj:

Nikdy nenechajte rodičov upratovať vašu izbu: Najhoršia SMS od otca, FOTO ako dôkaz


Krutá realita Slovenska: Jarné
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB/Michal Gálik)

Je smutné, ak samotným obyvateľom nezáleží na ich prostredí a okolí. Po zverejnení fotografií sa na sociálnej sieti roztrhlo vrece s negatívnymi ohlasmi a veľkou kritikou. "Ľudia nemajú hanbu prísť autom a vyhodiť bordel," napísala obyvateľka obce a ďalšia dodala: "Ľudia, nabudúce si na*erte do vlastnej záhrady a pozerajte sa na to." Zarážajúce je, že podľa mnohých Rovinčanov neporiadok nespôsobujú obyvatelia obce, ale ľudia z okolia, ktorí do dediny prídu odpad drzo vyhodiť.  

Krutá realita Slovenska: Jarné
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: fb)

Krutá realita Slovenska: Jarné
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB/Michal Gálik)

Viac o téme: Zberný dvorNeporiadokKontajneryJarné upratovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu