Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Veľkonočná PREDPOVEĎ počasia pre otužilcov: Pripravte sa na druhý návrat zimy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Tomáš Somr)

BRATISLAVA - Premenlivé počasie nerobí dobre ľuďom s oslabenou imunitou ani meteosenzitívnym jedincom. Tohtoročná veľkonočná oblievačka bude podľa meteorológov príliš chladná na to, aby ste po vonku chodili naľahko. Studeným potokom sa radšej oblúkom vyhýbajte!

Štvrtok

Zelený štvrtok bude oblačný až zamračený, s dažďom a prehánkami na mnohých miestach. Ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky. Hranica sneženia sa behom dňa zníži na cca 1 200 metrov. Popoludní by sa malo trocha vyčasiť. Najvyššia denná teplota dosiahne 12 až 17, v Žilinskom kraji a na Spiši 7 až 12 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov dosiahne okolo -1 stupeň Celzia. Viať by mal prevažne západný, popoludní postupne severozápadný až severný vietor s rýchlosťou 4 až 10, ktorý v nárazoch miestami zosilnie na okolo 15 m/s (15 až 35, 55 km/h). Na horách v polohách nad 1 500 metrov bude dopoludnia panovať búrlivý vietor až víchrica.

Všetko, čo musíte vedieť pri plánovaní veľkonočných nákupov: Takto budú otvorené obchody

Veľkonočná PREDPOVEĎ počasia pre
Zobraziť galériu (6)

Piatok

Od severozápadu k nám bude prúdiť chladný morský vzduch. Počasie bude premenlivé, prechodne s veľkou oblačnosťou. V noci môže ojedinele spŕchnuť, cez deň len oblastne, najmä na severe a východe. Od cca 1 200 metrov rátajte ráno na severe so snehovými zrážkami, neskôr aj v nižších polohách. Najnižšia nočná teplota poklesne na 3 až -2, v južnej polovici západného Slovenska na okolo 5 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 13 až 18, na severe miestami okolo 11 stupňov Celzia.  Viať by mal slabý, cez deň od západu prevažne severozápadný vietor s intenzitou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), ktorý v nárazoch miestami dosiahne okolo 12 m/s (45 km/h). Na horách bude veterno.

Veľkonočná PREDPOVEĎ počasia pre
Zobraziť galériu (6)

Sobota

Tretí sviatočný deň by mal byť prevažne polojasný. V priebehu dňa bude od západu postupne pribúdať oblačnosť a lokálne, najmä na severe, hrozia aj prehánky, vo vysokých polohách aj snehové zrážky. Najnižšia nočná poklesne na teplota 5 až 0, v horských dolinách a kotlinách na okolo -2 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 14 až 19, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši na okolo 12 stupňov Celzia. Cez deň bude viať slabý, prevažne juhozápadný vietor s rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h). V nárazoch môže mať miestami rýchlosť okolo 12 m/s (45 km/h).

Veľkonočná PREDPOVEĎ počasia pre
Zobraziť galériu (6)

Nedeľa

Veľkonočná nedeľa bude podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) oblačná až zamračená. Od severozápadu očakávajte na viacerých miestach dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Vo vysokých polohách by sa mali vyskytovať aj snehové zrážky, ktoré môžu v priebehu dňa poklesnúť aj do stredných polôh. Deň bude veterný. Najnižšia nočná teplota klesne na 7 až 2 stupne a najvyššia denná teplota vystúpi na 11 až 16, v Žilinskom kraji a na Spiši na 5 až 10 stupňov Celzia.

Veľkonočná PREDPOVEĎ počasia pre
Zobraziť galériu (6)

Pondelok

Cez strednú Európu začne od severozápadu postupovať ďalší frontálny systém, spojený s tlakovou nížou so stredom nad Dánskom. V pondelok nás čaká studená šibačka a oblievačka. Oblačnosť bude prevažne veľká, v noci miestami zmenšená. Na viacerých miestach môže počas dňa pršať, od stredných polôh sa môžu vyskytovať aj snehové zrážky. Najnižšia nočná teplota poklesne na 4 až -1, v horských dolinách a kotlinách miestami klesne na okolo -3 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 10 až 15, na severe väčšinou len na 5 až 10 stupňov Celzia.

Veľkonočná PREDPOVEĎ počasia pre
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/Tomáš Somr)

 

 

Viac o téme: Veľkonočné sviatkyPredpoveď počasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu