Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vyšetrovanie streľby u Kňažka ukončené!

Milana Kňažka prepadol muž z Česka začiatkom roka
Milana Kňažka prepadol muž z Česka začiatkom roka (Zdroj: TOPky, SITA)

BRATISLAVA - Začiatkom januára otriasla celým Slovenskom šokujúca správa. Známeho herca a politika prepadol v noci počas spánku v jeho vile Pavel z Česka. Milan Kňažko pohotovo vytiahol legálne držanú zbraň a na páchateľa vystrelil. Po incidente sa rozvírila vášnivá diskusia, či tak mohol urobiť.

Policajtov zalarmoval Milan Kňažko v noci 11. januára po tom, čo ho vo vile pod Slavínom prepadol vtedy neznámy muž. Politik po ňom vystrelil, pričom ho jednou ranou zasiahol do nohy. Páchateľovi tak znemožnil útek. V Kňažkovej záhrade ho neskôr dolapili muži zákona. Polícia v týchto dňoch ukončila vyšetrovanie hercovej streľby. "Pre streľbu poškodeného na muža, ktorý sa mal dňa 11. januára 2017 vlámať do priestorov jedného z rodinných domov na Havlíčkovej ulici, nebol zistený zákonný dôvod na začatie trestného stíhania," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková. 

Muža z Českej republiky Pavla N. polícia zadržala a obvinila zo zločinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Po incidente vypovedal na polícii aj samotný Kňažko, ktorý mužom zákona ozrejmil situáciu s použitím zbrane. 


Prečítajte si aj:

Odborník hodnotí streľbu v Kňažkovej vile: Mal by byť známy herec trestaný?


Obrana domovej slobody a majetku legálne vlastnenou strelnou zbraňou v súlade s Trestným zákonom nie je trestným činom a obranca by za ňu nemal byť trestaný. Vyjadril sa k prípadu expolitika a herca Milana Kňažka krátko po incidente Ľudovít Miklánek zo Združenia vlastníkov strelných zbraní - Legis Telum.

 

 

Viac o téme: StreľbaPrepadnutieMilan Kňažko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu