Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Za týranie synov dostal štyri roky

BANSKÁ BYSTRICA – Štyri roky väzenia za týranie detí vymeral dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 50-ročného Júliusa Váradiho z Rimavskej Soboty.

Váradiho nechala pred štyrmi rokmi žena, pretože nikde nerobil a peniaze prepíjal. Zostali mu na krku dvaja maloletí chlapci, z nich jeden školopovinný. Váradi sa o nich nestaral, nedával im stravu a ošatenie, bil ich a nútil žobrať. Takto získané peniaze im bral a s kamarátmi ich prepíjal. Školopovinný starší syn pre žobranie nechodil do školy. Koncom roku 2005 dal Váradi chlapcov k švagrinej s prosbou, aby sa o ne starala, kým on v zahraničí žobraním niečo zarobí. Neskôr sa po deti mal vrátiť. Keď do Vianoc neprišiel, švagriná vec oznámila úradom. Dnes sú synovia v ústavnej starostlivosti štátu.

Okresný súd v Rimavskej Sobote kvalifikoval správanie sa Váradiho k synom ako trestný čin týrania blízkej a zverenej osoby. Za to ho odsúdil na dva a pol roka väzenia. Odvolal sa prokurátor, ktorý požadoval vyšší trest aj vzhľadom na to, že Váradi bol v minulosti deväťkrát súdne trestaný. Váradi sa odvolal tiež, ale s návrhom na oslobodenie spod obžaloby, pretože „nič zlé nespravil“. Odvolací senát vyhovel prokurátorovi a Váradimu zvýšil trest na štyri roky nepodmienečne. Rozhodnutie Krajského súdu je právoplatné a sudca nariadil aj výkon trestu. Váradi sa bude musieť podrobiť aj protialkoholickej liečbe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu