Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico nečakane prehovoril o budúcnosti: Hodená rukavica Smeru, ak sa stane toto, končím!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Seznam)

BRATISLAVA - Hviezdne chvíle Fica v Česku. Kolegovi a predsedovi vlády Sobotkovi nielenže "ukradol" zjazd sociálnych demokratov, ale aj prezradil niečo o svojej budúcnosti v Smere. Každý politik má dátum expirácie. Platí to aj pre slovenského premiéra, ktorý prezradil, že keby sa mu niekto postaví, do súboja by nešiel.

"Ja som už stará politická tvár a viem, že doba expirácie sa pomaly blíži," prezradil Fico českému portálu seznam.cz, ktorému poskytol exkluzívny rozhovor. Robert Fico bol počas minulého víkendu hosťom snemu sociálnej demokracie v Česku, bratskej strany Smeru. V rámci jeho vystúpenia poskytol portálu rozhovor, kde rozpráva o svojom konci v politike.

Nešiel by som do toho

Portál tvrdí, že Fico prejavom zatienil českého premiéra Bohuslava Sobotku a takto si "ukradol" pozornosť pre seba. Vyjadril sa aj ku svojej budúcnosti v Smere."Predseda by mal v nejakom okamihu povedať, že sa nebude nikdy uchádzať o pozíciu predsedu. Buď je v strane rešpekt a toho človeka berú, alebo pokiaľ by mal nastať nejaký súboj, ja by som do neho nešiel. Hovorím to aj teraz," povedal Fico s tým, že politik by mal vedieť, kedy odísť. "Keď už nemáte podporu vo verejnosti, už vás nechcú, treba ísť preč. Potom to prestáva jednoducho fungovať."

Fico prejavom zaujal v Česku
Zobraziť galériu (4)
Fico prejavom zaujal v Česku

Recept úspechu

Podľa premiéra platí jedna zásada: "Ak mu podáte ruku, toho človeka máte," tvrdí Fico na margo získavania si voličských hlasov. Prezradil tiež, že "môj recept pre Slovensko je, ak sa darí krajine, ešte viac treba ľuďom dať," povedal a skritizoval pravicových politikov, ktorí chcú "rezať a šetriť" aj keď sa ekonomike darí aj nedarí.

Nikto nechodí po Slovensku tak, ako ja

Hovoril aj o tom, že Smer chce dotiahnuť aj do ďalších parlamentných volieb. Tie chce vyhrať. Pokiaľ to tak nebude, chce zo Smeru silnú opozičnú stranu. Úspech Smeru je zaplatený podľa premiéra "tvrdou prácou". "Podľa mňa nikto nechodí po Slovensku tak, ako chodím ja napriek tomu, koľko mám rokov a že som tak dlho v politike," pochválil sa.

Trpel som tri týždne

Aj Česi zachytili legendárne video Fica, ako telefonuje šéfovi Všeobecnej zdravotnej poisťovne a nadáva mu za ozdravný plán. "Nechápem, kde na tie hovadiny chodíte," povedal Fico Kočanovi pred nedávnom. Preto otázka smerovala aj na túto tému. "Ja som to dva až tri týždne trpel. Pravidelne mi nakladali médiá. Tri týždne do mňa rýpali novinári a médiá od rána do večera kvôli tomu. No tak som to vyriešil s jeho vedomím. Vedel, že je nahrávaný," tvrdí. Na kritiku odpovedal tak, že "raz musíte veci riešiť aj tvrdšie".

Fico nečakane prehovoril o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: Robert FicoSmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu