Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fica zastihli neočakávané problémy: Zo zdravotných dôvodov musel zrušiť pracovnú cestu

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) dnes zrušil svoju pracovnú cestu do Holandska zo zdravotných dôvodov, údajne má virózu. Zrušenie plánovaného programu oznámili z Úradu vlády SR.

Podľa pôvodného programu mal dnes spolu s ministerkou spravodlivosti SR Luciou Žitňanskou (Most-Híd) odcestovať do holandského Haagu, kde plánoval navštíviť Eurojust a Medzinárodný súdny dvor.

V Eurojuste sa slovenskí predstavitelia mali stretnúť s jeho predsedníčkou Michele Coninsxovou a národnými zástupcami Slovenska, Španielska, Rumunska a Švédska. Eurojust je inštitúcia Európskej únie pre justičnú spoluprácu v trestných veciach, ktorej cieľom je pomáhať členským krajinám v boji proti závažnej cezhraničnej trestnej činnosti.

Témou rokovania mala byť problematika posilnenia spolupráce pri spoločnom boji proti medzinárodnej kriminalite s dôrazom na aktivity v oblasti potierania korupcie. Pracovný program v Haagu mali premiér a ministerka ukončiť stretnutím s Petrom Tomkom, zástupcom Slovenskej republiky a sudcom v Medzinárodnom súdnom dvore.

Viac o téme: Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu