Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Petržalský ropovod? Ľudia o ňom nevedia!

Kadiaľ povedie nový ropovod je ešte otázne.
Kadiaľ povedie nový ropovod je ešte otázne. (Zdroj: Nový Čas)

PETRŽALKA - O ropovode medzi rakúskym Schwechatom a Petržalkou sa uvažuje už od roku 2005. Petržalská samospráva s ropovodom súhlasí.

Definitívne rozhodnutie však zatiaľ nepodporil magistrát, vodohospodári ani ochranári. Máloktorý Petržalčan o projekte vie!

Plánovaný ropovod by mal merať šesťdesiat kilometrov a z toho 14-kilometrový úsek by mal viesť cez Petržalku. „Ide o akciu, ktorá má celomestský až celoštátny rozmer. Petržalka nie je jednoznačne proti takémuto zámeru,“ povedal hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Negatívne však projekt vníma primátor Andrej Ďurkovský, ktorý nesúhlasí s trasou plánovaného ropovodu. Rovnaký postoj zaujala aj Bratislavská vodárenská spoločnosť, ako aj ministerstvo životného prostredia. V ohrození môže byť i zásobáreň pitnej vody pre celé hlavné mesto a malokarpatský región.

„Je zrejmé, že v prvom rade musí byť zabezpečená bezpečnosť občanov a maximálna ochrana prírody,“ povedal hovorca ministerstva hospodárstva Branislav Zvara. Preto budú ministerstvo hospodárstva a bratislavský magistrát hľadať optimálne možné riešenie. Obyvatelia mestskej časti Petržalka o tomto pláne takmer nič nevedia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu