Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kamery špehovali školákov na WC!

Zástupkyňa riaditeľa Martina Olšiaková ukazuje kamery, ktoré museli z chlapčenských záchodov odmontovať. Zobraziť galériu (2)
Zástupkyňa riaditeľa Martina Olšiaková ukazuje kamery, ktoré museli z chlapčenských záchodov odmontovať. (Zdroj: Nový Čas)

HORNÁ ŽDAŇA - Kamery na toaletách vyvolali poriadny rozruch v základnej škole v obci Horná Ždaňa (okr. Žiar nad Hronom).

Riaditeľ sa obhajuje, že do intímnych priestorov umiestnili kamery kvôli hroziacemu šikanovaniu v škole, no verejný ochranca práv tvrdí, že ide o jednoznačné porušovanie práva na súkromie! A tak „veľký brat“ musel z toaliet preč. Hrozba šikanovania však školu stále obchádza...

„Nepoznám iný spôsob, ako ochrániť deti, ktoré sa pre šikanovanie staršími žiakmi boja chodiť na záchody,“ hovorí zúfalý riaditeľ základnej školy Marián Majzlík. Po tom, čo nápad s kamerami prebral s rodičmi žiakov a oni súhlasili, ich na chlapčenské záchody namontoval už v marci. „Kamery, samozrejme, nesnímali žiadne intímne partie tela, robili len zábery na chodbičku vedúcu k pisoárom a na priestor pred nimi,“ dodáva Majzlík.

Mame jedného zo žiakov sa to však nepáčilo a obrátila sa s chúlostivým problémom priamo na slovenského ombudsmana Pavla Kandráča. „Poslal sem právnikov preskúmať situáciu. O pár dní prišla od ombudsmana odpoveď - kamery na toalete sú porušením práva na súkromie! Nateraz sú preto odmontované.“ „Deti sa šikanovania stále boja a ja neviem, ako ich ochrániť! Na toaletách predsa nemôže nikto robiť stály dozor!“ Riaditeľ plánuje podniknúť kroky na to, aby kamery na záchodoch mohli opäť fungovať. Zatiaľ snímajú len školské chodby a triedy s problémovými žiakmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu