Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Naháňačka ako z filmu: Dušan (†33) mal fúkať, šliapol na plyn a prišla smrteľná rana

Dušan zahynul po policajnej naháňačke Zobraziť galériu (4)
Dušan zahynul po policajnej naháňačke (Zdroj: Foto: Polícia, FB)

KOŠICE - Poriadna dráma sa strhla v noci zo soboty na nedeľu. Policajti spozorovali po ceste idúcu kiu. Okamžite zbystrili pozornosť, pretože vodič kľučkoval, jazdil sprava doľava a späť. Dušana zastavili, no odmietol fúkať a namiesto toho poriadne šliapol na plyn. Rozbehla sa naháňačka ako z akčného filmu, žiaľ, s fatálnymi následkami.

Výsledky vyšetrenia krvi na alkohol  potvrdili u nebohého vodiča (33) jazdu po požití alkoholických nápojov. "V krvi bolo zistené u vodiča 2,59 promile alkoholu," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.

V nedeľu v noci okolo 00.45 hodine policajná hliadka počas hliadkovej služby spozorovala v Medzeve vodiča, ktorý opakovane s Kiou Ceed bezdôvodne prechádzal do protismernej časti vozovky. Za mestom hliadka Dušana zastavila a kontrolovala. "Vodič po výzve predložil doklady potrebné k vedeniu vozidla. Na výzvu, aby vypol chod motora a podrobil sa dychovej skúške na zistenie požitia alkoholických nápojov vodič nereagoval, zaradil rýchlosť a dal sa s vozidlom na útek," opísala policajná hovorkyňa. 

FOTO Naháňačka ako z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Policajná naháňačka

Strhla sa naháňačka ako z akčného filmu. Hliadka začala Dušana prenasledovať s použitím zvukového a svetelného výstražného znamenia. Vodič však nerešpektoval výzvy polície na zastavenie a nebezpečnou, rýchlou a bezohľadnou jazdou ďalej unikal  smerom do Jasova. Ďalšia policajná hliadka v Moldave nad Bodvou unikajúcemu autu zablokovala cestu služobným autom. Dušan ale prekážku obišiel a v rýchlosti pokračoval ďalej na obec Drienovec. Dušan za dedinou z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde narazil do oproti idúceho nákladiaku Fiat Ducato, ktorý riadil 30-ročný vodič z Trebišovského okresu. 


Prečítajte si aj:

FOTO Tragická nehoda pri Sl. Ľupči: Zbesilá jazda na mercedese, ďalšia zbytočná smrť mladých


Na mieste zasahovali do niekoľkých minút od ohlásenia privolaní záchranári. "33-ročný muž, žiaľ, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. 30-ročný muž bol prevezený do košickej nemocnice s poranením hrudníka," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. 

FOTO Naháňačka ako z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)
 

Dychová skúška u vodiča nákladiaku bola negatívna. Požitie alkoholických nápojov u Dušana bude zisťované pri pitve. Pri nehode bola celková škoda na autách predbežne vyčíslená na 23 tisíc eur. Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ z kriminálky, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. "Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy. O udalosti bol tiež informovaný vyšetrovateľ inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR," uzavrela Mésarová. 

Viac o téme: NehodaTragédiaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu