Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nigérijčanka (43) predčasne porodila štvorčatá v Londýne: Smrť bábätiek a závratný účet

Pricilla prišla pri pôrode o dve deti. Zobraziť galériu (2)
Pricilla prišla pri pôrode o dve deti. (Zdroj: bbc)

LONDÝN - Pricillia (43) bola na ceste späť do Nigérie z USA, keď na ňu prišli pôrodné bolesti o tri mesiace skôr oproti plánovanému termínu a krátko po pristátí vo Veľkej Británii porodila štvorčatá. Bohužiaľ, prežili len dve z nich. Za zdravotnú starostlivosť vyrubili Nigérijčanke účet vo výške pol milióna libier (cca 580-tisíc eur).

Na súde zomrela mamička (†32) pred očami svojich najbližších: Zúfalé výkriky nepomohli

Žena, identifikovaná iba ako Pricillia, povedala, že nebola schopná zaplatiť účet po tom, čo priviedla na svet deti v nemocnici Queen Charlotte’s a Chelsea Hospital v západnom Londýne. Uviedla, že mala v úmysle porodiť v Chicagu, kde má rodinu, kvôli tomu, že jej doktor v nigérijskej nemocnici povedal, že nedisponujú zariadením vhodným pre jej štvorčatá.

Z USA sa však napokon musela vrátiť späť po tom, čo sa nemohla preukázať dostatočnou sumou na zaplatenie pôrodu a napokon skončila v nemocnici v Londýne pri svojom novembrovom návrate do Nigérie.

Nigérijčanka (43) predčasne porodila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: bbc)

Pricilla momentálne žije v ubytovni prevádzkovanej charitou a nemôže si dovoliť zaplatiť za zložitý pôrod a starostlivosť o novorodencov, z ktorých len dvaja prežili, účet v hodnote viac ako pol milióna libier. Jej manžel je v Nigérii, pretože na cestu do Británie nemá dostať peňazí na víza a let.

Tento prípad je len jedným z viacerých, ktorými sa zaoberal dokument televízie BBC 2 s názvom Hospital o zdravotnej turistike, ktorá môže byť pre cudzincov poriadne nákladná. Pricilla však podľa portálu mirror.co.uk uviedla, že ona nemala v úmysle prísť do Británie a sú to len peniaze, za ktoré sa nedá kúpiť život. Suma je taká vysoká, že aj keby pracovala každý deň, nikdy nezarobí dostatok. Jej deti sú však na nezaplatenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu