Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Naháňačka ako z akčného filmu: Vodič (38) vpálil do policajtov a dal sa na útek

Policajná naháňačka v uliciach Plzne
Policajná naháňačka v uliciach Plzne (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PLZEŇ - Naháňačka ako z akčného filmu sa strhla v uliciach Plzne. Policajti prenasledovali muža na felícii, ktorý opakovane odmietal zastaviť. Počas zbesilej jazdy vodič narazil do policajných áut, vybehol z vozidla a dala sa na útek. Už sedí vo väzbe. Incident je zachytený na video.

Prípad sa stal ešte koncom januára v Plzni. Policajti spozorovali vodiča na Škode Felícia, ktorého chceli podrobiť kontrole. Muž (38) z Horní Břízy nerešpektoval zvukové a svetelné znamenie na zastavenie. "Hliadka tieto pokyny dala vodičovi na základe zistení, že je jeho vozidlo v prednej časti poškodené a pod vozidlom sa nachádza predný nárazník. Potom, čo vodič nereagoval na výzvy na zastavenie, začal s vozidlom unikať," informoval Jan Koželuh, hovorca plzeňských policajtov. Do prenasledovania sa pridali ďalšie hliadky polície a rozbehla sa naháňačka ako z akčného filmu. 

Pozrite si video policajnej naháňačky.

Policajná naháňačka v Plzni

"Muž svojou riskantnou jazdou ohrozoval ako aj ostatných účastníkov v cestnej premávke, tak aj samotných policajtov, pričom úmyselne narazil do dvoch služobných vozidiel," opísal policajný hovorca. Vodič vošiel do protismeru jednosmernej ulice, kde auto odstavil a dal sa na útek. Policajti ho však na križovatke dostihli a na mieste zadržali. "Potom ho podrobili dychovej skúške na prítomnosť alkoholu v dychu s pozitívnym výsledkom 1 promile a orientačnému testu na prítomnosť omamných a psychotropných látok s pozitívnym výsledkom na Amphetamine," doplnil Koželuh.


Prečítajte si aj:

FOTO Dramatická policajná naháňačka: Muža na audi zastavila až streľba, nehoda a airbag!


Muž bol umiestnený do väzby. Kriminalisti v tejto veci začali úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania trestného činu násilia proti úradnej osobe, výtržníctva a poškodenie cudzej veci. Mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na šesť rokov.

Viac o téme: NaháňačkaPolícia Plzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu