Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zúfalí obyvatelia v obci pri Bratislave: Žijú ako v stredoveku, pre elektrárne je to záhada!

Oprava elektriny v Rovinke Zobraziť galériu (5)
Oprava elektriny v Rovinke (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Nečakané problémy. Obyvatelia malej obce pri Bratislave sú zúfalí z toho, že im vypadáva elektrina. Obrátili sa aj na kompetentných, ale márne. Problémy stále pretrvávali. Topky zisťovali, kde sa stala chyba a kedy bude opravená.

Vaše tipy

"Je to tu zas! Výpadok na Pivonkovej." Takýto komentár od jedného z obyvateľov obce Rovinka neďaleko Bratislavy ohlasoval problémy s vypadávajúcim pripojením elektriky. Postupne sa pridávali ďalší ľudia, ktorí hlásili problémy. "U nás na Narcisovej jedna fáza," informovala ďalšia obyvateľka. "Jazerná tiež jedna fáza. Zase nám nejdu zásuvky a kúrenie," nahnevane písala iná obyvateľka Rovinky. Rovinčania si dokonca zriadili aj uzatvorenú skupinu na Facebooku, kde sa delili o svoje zážitky a informovali sa o svojich problémoch.

Zúfalí obyvatelia v obci
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Čistá jaskyňa

Ďalšiemu obyvateľovi to nedalo a posťažoval sa kompetentným. "Sťažoval som sa, tak vraveli, že sa nedá kopať. Tak som dal otázku, veď už bol problém v lete, tak prečo to neriešili, ale odvolávali sa na vtákov. A že vraj veľké mrazy, paradox, že výpadky boli v plusových teplotách a mrazy sú na východe a Orave kde je -35 a tam to funguje," napísal do diskusie, kde Rovinčania preberali problémy s elektrinou.

Zúfalí obyvatelia v obci
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

 

"Celú noc tam voláme, my sme od 17tej bez kúrenia a je aktuálne ráno 6 hodín Čistá jaskyňa," napísala ešte včera na sociálnej sieti ďalšia z obyvateliek obce.

Chyby odstraňujeme

Topky celú situáciu preverovali u Západoslovenskej energetike. Pýtali sme sa, čo sa stalo a kedy bude vybavená náprava. Na vine bolo podľa hovorkyne ZSE preťaženie na niekoľkých miestach. "V čase, ktorý uvádzate, sme v Rovinke zaznamenali viacero výpadkov (maximálne do 100 minút). Opakované výpadky sú spôsobené preťažením na rôznych miestach siete, v dôsledku čoho prišlo k vypnutiu hlavného ističa v trafostanici, resp. k výpadku úsekových poistiek," zareagovala pre Topky hovorkyňa spoločnosti Michaela Dobošová.

"Výpadkami sa zaoberáme," potvrdila Dobošová s tým, že presnú príčinu stále zisťujú. "Zatiaľ sa nám nepodarilo identifikovať presnú príčinu. Prebiehajú merania siete a lokálnych káblových rozvodov. Tieto merania si vyžadujú istý čas a na ich základe bude vypracovaná analýza a navrhnuté konkrétne riešenie. Presný čas nevieme teraz povedať, predpokladáme niekoľko týždňov," informovala nás hovorkyňa.

Slová hovorkyne potvrdzovali aj fotky z miesta, kde sa opravovali rozvodné skrine od jedného z obyvateľov.

Zúfalí obyvatelia v obci
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Zúfalí obyvatelia v obci
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: ElektrinaZSERovinkaEnergia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu