Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico odhalil na VIDEU budúcnosť Smeru: Veľké prekvapenie, náhrada za Kaliňáka a Pašku

Robert Fico predstavil Petra Pellegriniho a Denisu Sakovú ako nastupujúcu generáciu. Zobraziť galériu (3)
Robert Fico predstavil Petra Pellegriniho a Denisu Sakovú ako nastupujúcu generáciu. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Toto sú oni. Mladí Smeráci, ktorí by mohli prevziať štafetu po Robertovi Ficovi. Predstavil ich sám predseda. Oznámil, že dvojicu "mladíkov" predstaví na výjazdoch celému Slovensku. O koho ide?

Nastupujúcu generáciu v Smere-SD vidí predseda strany Robert Fico vo vicepremiérovi Petrovi Pellegrinim a v štátnej tajomníčke ministerstva vnútra Denise Sakovej. Za nastupujúcu generáciu ich označil v najnovšom videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti s tým, že na najbližší výjazd do Martina ich v utorok berie so sebou.

„Chcem prejsť celé Slovensko. Nebudem chodiť sám. Pozval som niektorých predstaviteľov z nastupujúcej generácie Smeru-SD, aby chodili so mnou. V Martine sa budem tešiť zo spoločnosti Petra Pellegriniho a rovnako bude so mnou štátna tajomníčka Denisa Saková, ktorá sa sústredí na témy typické pre tento rezort, najmä reformu verejnej správy. Bude to dobrá partia. Môžeme urobiť kus dobrej roboty,“ uviedol Fico vo videu. Pellegrini a Saková by mohli postupne nahradiť dávno odpísaného Pavla Pašku či pod tlakom pôsobiaceho ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Fico odhalil na VIDEU
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Analytik Ján Baránek vidí dve možnosti, prečo Fico predstavil Pellegriniho a Sakovú ako nastupujúcu generáciu. „Možno chce posunúť generáciu nastupujúcich politikov alebo korunných princov do popredia. Sakovú chce spopularizovať a potom možno ňou nahradí Roberta Kaliňáka. Ak by som išiel vymeniť Kaliňáka, urobil by som to takisto,“ myslí si Baránek.

Kto je Denisa Saková

Denisa Saková
Zobraziť galériu (3)
Denisa Saková  (Zdroj: SITA)

Meno Petra Pellegriniho je verejnosti dobre známe. Oveľa menej je známa tajomníčka na Kaliňákovom ministerstve. Saková na ministerstve vnútra pôsobila štyri roky aj ako vedúca služobného úradu v rokoch 2012-2016. Počas prvej Ficovej vlády bola u Kaliňáka šéfkou sekcie informatiky a bezpečnosti.

Úradníčka pozná dobre rezort vnútra a je Kaliňákovi blízka. Bez jedného roka bude pôsobiť na ministerstve už jednu celú dekádu. V rokoch 2007 až 2010 pôsobila na ministerstve vnútra ako generálna riaditeľka sekcie informatiky, telekomunikácií a bezpečnosti. Narodila sa v Nitre, je vydatá a má jedno dieťa. 

Viac o téme: Robert FicoSmerPeter PellegriniDenisa Saková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu