Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dráma pri Bardejove: Adamko (7) sa lyžoval, ostal visieť na domácej lanovke, zasahoval vrtuľník

Adamka previezli do nemocnice na umelej pľúcnej ventilácii Zobraziť galériu (2)
Adamka previezli do nemocnice na umelej pľúcnej ventilácii (Zdroj: foto: tv markíza)

STEBNÍCKA HUTA - Obrovská dráma sa strhla na dvore rodinného domu v Stebníckej Hute v bardejovskom okrese. Adamko sa lyžoval, keď sa zachytil na lanách podomácky zostaveného lyžiarskeho vleku. Skončil v nemocnici s vážnymi zraneniami.

Chlapček (7), ktorý včera popoludní uviazol v lanách lyžiarskeho vleku, transportovali leteckí záchranári s poranením v oblasti brucha, drieku a s poruchou vedomia do košickej nemocnice. Informoval o tom hovorca záchranárov Boris Chmel.


Prečítajte si aj:

PRÁVE TERAZ Slováci zobrali Tatry útokom: Dopravný kolaps a dráma na lanovke!


Počas lyžovania v záhrade sa Adamko zakliesnil a ostal visieť na popruhoch podomácky vyrobeného vleku, následkom čoho upadol do bezvedomia. "Privolaná rýchla lekárska pomoc poskytla chlapcovi na mieste neodkladné zdravotné ošetrenie. Po prílete vrtuľníka na miesto určenia si lekár leteckých záchranárov zraneného chlapca napojeného na umelú pľúcnu ventiláciu prevzal do svojej starostlivosti," uviedla hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Dráma pri Bardejove: Adamko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Na mieste zasahovali aj bardejovskí hasiči. Prípadom sa už zaoberá polícia. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove začal vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Momentálne sú v prípade vykonávané všetky potrebné procesné úkony," informovala hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová.

Viac o téme: LanovkaPádChlapčekStebnícka Huta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu