Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Stretnutie s medveďom: Zuzanu Cabaníkovú šelma neodradila

„Po prepustení z nemocnice normálne nastúpim do práce,“ tvrdí Zuzana.
„Po prepustení z nemocnice normálne nastúpim do práce,“ tvrdí Zuzana. (Zdroj: Nový Čas)

ŽIAR NAD HRONOM - Guráže má mladá žena Zuzana Cabaníková (30) z Jastrabej (okr. Žiar nad Hronom) naozaj na rozdávanie!

Len pred pár dňami ju v lese napadol rozzúrený medveď a pohrýzol ju do nohy. Napriek tomu, že skončila v nemocnici, na tieto šelmy ani na hory nezanevrela. Naopak, na stretnutie s medveďom spomína ako na neopakovateľný zážitok, pri ktorom mala šťastie.

Zuzana spolu s kolegyňami kosila trávu okolo mladých stromčekov v lese nad obcou Jastrabá. „Jeden úsek sme dokončili a išli sme na druhý. K nemu sme však museli prejsť mladinou,“ spomína mladá žena.

„Mama išla prvá a ja za ňou. Vtom začala strašne kričať a volať o pomoc. Myslela som, že uvidela diviaka a rozbehla som sa za ňo u. Vtedy sa vyrútila medvedica, mama ju zrejme odplašila kosákom a šelma sa rozbehla za mnou. Necítila som strach o život ani nič podobné. Bola to chvíľa,“ povedala matka 9-ročnej dcérky.

Zuzana sa rozbehla, ale medvedica bola vzápätí za ňou. Potkla sa a spadla na zem. „Zostala som nehybne ležať. Zacítila som slabú bolesť na nohe a ticho. Medvedica, ktorá musela byť veľmi vystrašená, ušla. Vraj bola aj s mláďaťom, povedala mi to mama. Necítila som žiadnu bolesť a vyšla som na cestu, odkiaľ ma auto odviezlo d o nemocnice. V poslednom čase sme videli medvede veľmi často. Nebála som sa ich a nebojím sa ani teraz. Po prepustení z nemocnice normálne nastúpim do práce,“ dodala Zuzana.

V jej rodine už medveď raz útočil. Pred pár rokmi na jej krstného otca zaútočila medvedica, poranila ho na tvári a mal problémy aj s chrbticou.

Ján Gejdoš: Do hory vojdem len so zbraňou >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu