Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší škandál v nemocnici, hnus v Topoľčanoch: Po drzých slovách lekára už išlo o život

Pacientka si chcela siahnuť na život Zobraziť galériu (3)
Pacientka si chcela siahnuť na život (Zdroj: thinkstockphotos.com)

TOPOĽČANY - To, čo sa deje v slovenských nemocniciach, nemá obdoby. Po tom, ako sme zverejnili nepríjemnú skúsenosť z urgentného príjmu nitrianskej nemocnice, sa nám ozvalo niekoľko ďalších nespokojných čitateľov s rôznymi skúsenosťami. Pacientka topoľčianskej ortopédie tvrdí, že ju tvrdé slová primára takmer dohnali k samovražde.

Dlhých 10 rokov navštevuje pacientka ortopédiu v Topoľčanoch. Prekonala 7 operácií jedného kolena, musela podstúpiť zákroky ako artroskopiu, či dve totálne náhrady kolenného kĺbu. Prežila si ako sama priznala veľa bolesti ale to, čo zažila pred nedávnom prekonalo všetko. Poníženie, ktoré si nezaslúži azda nikto.

Pacientka navštívila svojho ortopéda kvôli bolestiam kolena a zvýšeným zápalovým markerom. "Lekár ma na druhý deň objednal na hospitalizáciu, aj keď som mu hovorila, že som už pol roka objednaná k špecialistovi s iným zdravotným problémom. Sám uznal, že k dotyčnému lekárovi sa dlho čaká, ale sľúbil mi, že to vyriešia," opísala nevinne vyzerajúci začiatok pekla.

Ďalší škandál v nemocnici,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Po nástupe do nemocnice urobili pacientke ako je zvykom odbery a dostala lieky od bolesti. Na druhý deň ráno prišla vizita a vtedy sa to všetko spustilo. Službukonajúci lekár pacientku bez problémov jedným slovom urazil a ponížil. "Povedal mi, že som tlstá. Hovorila som mu, že sa snažím schudnúť ale nedarí sa mi," spomína pacientka. Odpoveď od človeka, ktorý má pomáhať, by položila aj silnejšie povahy. "Môj dedko po návrate z koncentračného tábora vážil 35 kg, lebo tam iba robili a jedli raz za deň," zreprodukovala slová lekára pacientka.

Po tomto nepríjemne šokujúcom zážitku ostala ležať na nemocničnom lôžku ešte dva dni. Na ďalšiu vizitu prišiel primár, ktorý si taktiež neodpustil hlúpe komentáre narážajúce na váhu pacientky. "Na moju otázku ako mám schudnúť, keďže sa nemôžem dobre hýbať odpovedal: "Nežrať!"

Nemocnica roka sa vyznamenala: Hyenizmus sestier, lekár nezvestný, zomierajúca pacientka na chodbe

Dotknutá žena sa ešte zmohla na otázku ohľadom špecialistu, ktorý jej bol sľúbený a vyšetrenie u neho malo byť zariadené. "Primár mi povedal, že oni to riešiť nebudú a mám sa preobjednať." Všetko zaklincovalo originálne riešenie a zbavenie sa pacienta, ktorý potreboval pomoc. "O dve hodiny mi prišla povedať sestrička, že sa mám zbaliť a idem domov."

Pacientka má teraz obavy z kontroly, ktorú už mala absolvovať ale strach zo stretnutia s dotyčným pánom primárom jej to nedovolil. "Pripomenulo by mi to celú traumu ale aj hlúposť, ktorú som skoro urobila. Bola som v takej depresii, že som pomýšľala nad samovraždou." Priznala, že s nadváhou má problém. Po prvej výmene kolenného kĺbu ešte vládala chodiť a podarilo sa jej tak schudnúť. "Teraz som rada, že za pomoci dvoch francúzskych bariel prejdem aspoň 20 metrov," zakončila. 

Viac o téme: NemocnicaPacientPrimárPoníženieTopoľčany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu