Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najväčší internetový predajca chystá vianočnú akciu: Donáška zadarmo, má to však háčik!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Najväčší internetový obchod chystá veľkú akciu. Tešiť sa môže najmä Slováci, ktorí s obľubou nakupujú online. Už na Vianoce bude nebudete musieť z obchodu Amazon platiť poštovné. Má to však jeden háčik.

Zadarmo bude na Slovensko dovezený tovar v hodnote väčšej ako 39 eur. Keď nakúpite za viac, poštovné už nebudete musieť platiť. Oficiálne predajca o tom neinformoval, ale keď začnete nakupovať, ukáže sa vám nový platný cenník. Ten pre Slovensko a Česko uvádza, že tovar nad 39 eur bude doručený zdarma.

Sklad knív Amazonu
Zobraziť galériu (6)
Sklad knív Amazonu  (Zdroj: SITA)

Háčik je však v tom, že za ťažší tovar sa bude zrejme poštovné platiť. Amazon o tom informuje hneď pod cenníkom. Poštovné zadarmo bude platiť tiež len pre klasické objednávky s lehotou dodania 5 až 9 dní. Za zrýchelnú dodávku (2 až 4 dni) platiť však budete musieť.

Šéf Amazonu Jeff Bezos
Zobraziť galériu (6)
Šéf Amazonu Jeff Bezos  (Zdroj: TASR/AP)

Akcia Amazonu okamžite zaujala a povstala otázka, ako na to tento krok zareagujú slovenskí internetoví predajcovia. Podľa portálu Android portál sa českí a slovenskí predajcovia akcie neobávajú. Napríklad portál heureka.cz slovami šéfa Tomáša Bravermana tvrdí, že nejde o veľkú konkurenciu, keďže už teraz zasielajú tovar bezplatne, navyše so špičkovým doplnkovým servisom.

Zdarmo doáška nad 39 eur
Zobraziť galériu (6)
Zdarmo doáška nad 39 eur  (Zdroj: androidportal.sk)

Amazon má pobočky na celom svete. Slovensku je najbližšia tá v Nemecku. Americká spoločnosť  zaznamenala v 3. štvrťroku výrazný rast zisku, ku ktorému prispeli takmer o tretinu vyššie tržby, napriek tomu ale firma zaostala za očakávaniami trhov. Amazon dosiahol v 3. kvartáli zisk 252 miliónov USD (230,62 milióna eur), čo na akciu predstavuje 52 centov. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka predstavoval zisk 79 miliónov USD (17 centov/akcia).

Najväčší internetový predajca chystá
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: NákupEshopAmazon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu