Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nové fakty v kauze falošného plastického chirurga: Tisíce potupených žien, dal aj FOTO s Verešovou!

Yassine Ghazi sa pochválil aj fotkou s modelkou Andreou Verešovou. Zobraziť galériu (9)
Yassine Ghazi sa pochválil aj fotkou s modelkou Andreou Verešovou.

BRATISLAVA - Prípad falošnej kliniky plastickej chirurgie v Bratislave šokoval celé Slovensko. Ukázalo sa, že lekár, ktorý operoval pacientky, na to nemal povolenie. Zrážajúce je, že o klinike fungujúcej bez licencie nikto nevedel až do momentu, kým sa neozvali nespokojné a podozrievavé pacientky.

Vaše tipy

Máte podobnú skúsenosť? Napíšte nám o tom na tipy@topky.sk.

Falošnej klinike uložila bratislavská župa zákaz vykonávať činnosť už 3. októbra 2016. „Nedostali povolenie ani od nás, ani od ministerstva zdravotníctva,“ uviedol Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na tlačovej konferencii k prípadu falošnej kliniky, ktorej personál vykonával nezákonné operácie. Kraj teraz čaká, či sa konatelia spoločnosti v tejto veci vyjadria. Správne konanie by malo byť ukončené do niekoľkých dní.

Nemiestna zábava na operačnej sále: Poburujúce VIDEO rozkokošeného lekára a sestričky!

Odkedy BSK zakročil a klinike zakázal vykonávať operácie, zariadenie nereaguje na podnety zvonka. Na klinike nikto nedvíha telefón a odoslané maily sa vracajú ako nedoručiteľné. Po chýrnom plastickom chirurgovi, ktorý mal v rámci kliniky vykonávať zákroky, sa zľahla zem. Nad zariadením visí Damoklov meč – hrozí mu pokuta vo výške 33-tisíc eur.

Nové fakty v kauze
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Instagrram/dr.yassineghazi.a)

Podľa odborníkov môže byť podobných zariadení na Slovensku dokonca viac. Ako pripustil Frešo, o mnohých sa úrady dozvedia až po sťažnostiach zo strany pacientov, preto vyzval ľudí, aby o zlých skúsenostiach nemlčali, ale nahlásili ich kompetentným úradom.

Nové fakty v kauze
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Instagrram/dr.yassineghazi.a)

Tisícky pochybných zákrokov

Kľúčovou postavou estetickej kliniky Adelaise Clinique bol MUDr. Yassine Ghazi, ktorý mal okrem operácií viesť aj akreditované kurzy vo viacerých európskych metropolách, uvádza sa na stránke zariadenia. Špecialisti z kliniky sa pred klientelou oháňali 20-ročnou praxou a tisíckami vykonaných zákrokov. Operovať mali okrem Bratislavy aj vo Viedni, či v Prahe a Plzni.

Ukrajinský chirurg zverejňuje SELFIE s nahými pacientkami: V bezvedomí, na operačnom stole!

Ako dlho klinika pôsobila na Slovensku a kde presne boli chirurgické zákroky vykonávané, nie je zatiaľ známe. Prípad sa prevalil po tom, ako sa pacientky začali sťažovať na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou SR a BSK zariadeniu zakázal činnosť.

Nové fakty v kauze
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Instagrram/dr.yassineghazi.a)

Pikoškou je, že Yassine Ghazi priebeh a výsledky svojich operácií bohato dokumentoval na sociálnych sieťach. Fotografie pacientok v anestézii vyvolali ďalšie pobúrenie – niektoré z nich sú také chúlostivé, že môžu traumatizovať ženy, ktoré si na klinike zaplatili zákrok. Medzi fotkami menovaného plastického chirurga sa na Instagrame objavil aj záber, na ktorom je Yassine Ghazi odfotený s topmodelkou Andreou Verešovou, čo vyvoláva otázky, či nepatrili k pacientom kliniky aj prominentné osobnosti šoubiznisu.

Nové fakty v kauze
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Instagram)

Najčastejšie podvádzajú masérske salóny

V prípade akýchkoľvek pochybností o poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti si pacient môže overiť, či má klinika povolenie na činnosť. Priamo na mieste to môže zistiť cez vyvesený cenník. Ten totiž schvaľuje kraj. Poskytovateľ by mal mať na viditeľnom mieste uvedené aj obchodné meno a odborné zameranie.

Povolenie si možno preveriť i na webe, a to na stránke www.e-vuc.sk. Ak sa na tomto portáli hľadaný subjekt nenachádza, povolenie zrejme nemá. „Treba preto rýchlo kontaktovať príslušný kraj, ten si to preverí,“ povedala Jana Ježíková z Odboru zdravotníctva na Úrade BSK. Subjekt môže mať povolenie na činnosť aj od ministerstva zdravotníctva, a to v prípade, že by pôsobil vo viacerých krajoch naraz.

Od BSK má povolenie na činnosť asi 1 700 poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Kraj však nemonitoruje iba tie, hoci robí i náhodné kontroly v teréne. „Ročne skontrolujeme asi 300 zariadení,“ vysvetlil lekár BSK Valerián Potičný. Kraju však podnety od občanov pri odhalení nepovolených zariadení veľmi pomáhajú, priznal. Vlani napríklad zistili, že povolenie nemajú niektorí poskytovatelia masérskych služieb.

Nové fakty v kauze
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/Dr.Yassine Ghazi Aesthetic Training)

Viac o téme: Plastický chirurgYassine GhaziAdelaise Clinique
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu