Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Predsednícke podujatia v Redute skončili, politici vypili stovky litrov kávy: Doprava už bez obmedzení

V Redute sa vypilo takmer tisíc litrov kávy
V Redute sa vypilo takmer tisíc litrov kávy (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Počas predsedníckych podujatí, ktoré sa od júla do začiatku októbra konali v Redute, sa vypilo 937 litrov kávy, dvetisíc čajov, 9 348 litrov minerálnej vody Rajec, 1 710 litrov Vinei a 1 520 litrov Kofoly. Informuje o tom komunikačný tím predsedníctva Slovenska v Rade Európskej únie (SK PRES).

V Redute sa uskutočňovali podujatia na najvyššej úrovni, konkrétne 19 podujatí na ministerskej úrovni a neformálne stretnutie predsedov parlamentov členských krajín EÚ. Naťahaných tu bolo asi desať kilometrov káblov, 280 predlžovačiek, pracovať sa dalo na 160 stoloch a 700 stoličkách. Internetové pripojenie zabezpečovalo 40 routerov. Vrcholné schôdzky pokrývalo 750 novinárov, z toho 370 zo Slovenska a 380 zo zahraničia. Akreditácií udelili 1 876.

Maratón predsedníckych podujatí v budove Slovenskej filharmónie skončil 11. októbra podujatím venovanému cestovnému ruchu. Vtedy zároveň začali pracovať na demontáži a návrate budovy do pôvodného stavu. „Som veľmi rád, že sa nám podarilo premeniť túto krásnu historickú budovu na moderné kongresové centrum a môžem povedať, že všetci delegáti, ktorí ju navštívili, boli unesení a nešetrili chválou,“ povedal v utorok na brífingu minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Reduta zažila 24 rokovacích dní, 19 podujatí na ministerskej úrovni a neformálne stretnutie predsedov parlamentov.

Rokovalo tu vyše 700 delegácií zo 45 krajín, z toho 28 členských štátov EÚ, piatich kandidátskych krajín, šiestich krajín Východného partnerstva, štyroch krajín Európskeho združenia voľného obchodu, USA a Kanady. Na ministerských podujatiach sa zúčastnilo 2 140 delegátov. Na dosiaľ 94 podujatiach na nižších úrovniach bolo 5 512 delegátov, pričom ďalších 96 expertných podujatí ešte v Bratislave do konca roka bude. Tlmočilo tu 249 tlmočníkov, ktorí odpracovali približne 115 hodín. Novinári pokryli 20 tlačových konferencií a množstvo vyhlásení na tzv. doorstepoch. 

Tým, že predsednícke podujatia v Redute skončili, aj bratislavská hromadná doprava bude jazdiť bez obmedzení. Od pondelka 17. októbra obnovia premávku električiek na Mostovej a Jesenského ulici. Na linke číslo 4 v smere do Dúbravky bude obnovená premávka v centre mesta zo Špitálskej ul. cez Jesenského, Mostovú, Námestie Ľ. Štúra a Rázusovo nábrežie. Na trase linky číslo 6 z Karlovej Vsi a do Karlovky pôjdu električky po uliciach Karloveská, Botanická, Nábr. arm. gen. L. Svobodu, Rázusovo nábr., Vajanského nábr., Šafárikovo nám., Štúrova, Jesenského, Mostová, Nám. Ľ. Štúra, Rázusovo nábr., Nábr. arm. gen. L. Svobodu, Botanická, Karloveská.

Obnovenie premávky cez Mostovú a Jesenského sa týka aj električiek číslo 8, ktoré pôjdu po okružnej trase: Ružinov, Ružinovská, Záhradnícka, Miletičova, Trnavské mýto, Krížna, Vazovova, Blumentál, Radlinského, Obchodná, Námestie SNP, Jesenského, Mostová, Nám. Ľ. Štúra, Vajanského nábr., Šafárikovo nám., Štúrova, Námestie SNP, Obchodná, Radlinského, Blumentál, Vazovova, Krížna, Trnavské mýto, Miletičova, Záhradnícka, Ružinovská, Ružinov. Vodiči na linkách číslo 28, 70 obojsmerne a linky číslo 50 smer OD Slimák nezastavia na zastávkach "Nám. Ľ. Štúra" na Rázusovom nábreží pri SNG, resp. Vajanského nábreží pri parčíku.

Viac o téme: KávaPredsedníctvoBratislavaReduta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu