Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zámena identity: Porodila Horváthová, matka je Makuňová!

Matka malého Franka Lucia Makuňová (vpravo) tvrdí, že si len pomýlila kartičky poistenca so svojou kamarátkou Gizelou.
Matka malého Franka Lucia Makuňová (vpravo) tvrdí, že si len pomýlila kartičky poistenca so svojou kamarátkou Gizelou.

MICHALOVCE - Na preukaz poistenca prišla porodiť svoje dieťa do nemocnice Gizela Horváthová z Čečehova. Dala sa priviesť záchrankou a niekoľko hodín po pôrode ušla. Keď prišla o pár dní po synčeka Franka, nastal problém. Z Gizely sa odrazu stala Lucia Makuňová. Dieťa ostalo v nemocnici a rodičku musel nemocničný personál identifikovať.

„Rodičky z osád často prídu rodiť bez dokladov, prípadne majú iba kartičku poistenca. Na nej nie je fotka, podľa ktorej by sa dali identifikovať. Táto žena sa predstavila ako Gizela Horváthová a legitimovala sa preukazom poistenca,“ objasňuje primárka ženského oddelenia Jana Fantazírová. Personál chtiac-nechtiac musí veriť preukázanej identite rodičky. Či sa legitimovala vlastnou kartičkou poistenca, nemajú pred pôrodom šancu overiť.

„Papierová Gizela“ v nemocnici tvrdila, že do poradne nechodila a nemá ani materskú knižku. „Začala som rodiť a nechtiac som si vzala kamarátkinu kartičku,“ tvrdila Lucia. Na polícii však priznala, že chcela mať zo zámeny finančný profit. Po dieťa si do nemocnice prišla už s vlastným občianskym preukazom. „Tvrdila, že v poradni bola a je to jej dieťa. Museli sme urobiť identifikáciu rodičky, aby sme zistili, ktorá z osadníčok je vlastne biologická matka chlapčeka,“ konštatuje riaditeľ nemocnice Pavol Kuchta.

Aj keď tento prípad vyznieva komicky, priniesol so sebou niekoľko problémov. Dieťa by sa papierovo narodilo Gizele, nie Lucii. Či sa Lucia skutočne pomýlila, alebo chcela dieťa „posunúť inde“ a získať nejaké peniaze, nie je jasné. Isté je, že Lucia už porodila tri deti. O syna Jarka (2) sa stará sama, ďalšieho syna Filipa (1) vychováva bratranec. Najmladšieho Franka včera Lucia nechcela ukázať. Či ho vôbec ešte má, vedia iba osadníci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu