Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pomáhať a chrániť, pre mestskú políciu neznámy pojem: Nepochopiteľný prípad z Bratislavy

Neochota mestských policajtov Zobraziť galériu (3)
Neochota mestských policajtov (Zdroj: Foto: Facebook/Siss Pavolková)

BRATISLAVA - Bizarnú scénu, ktorá sa odohrala na bratislavskej hrádzi pri Dunaji, opísala užívateľka na sociálnej sieti. Pomohla zachrániť ľudský život a k zranenému mužovi spolu s ostatnými privolala záchranárov a mestských policajtov. Prinášame vám jej príbeh, prečítajte si, s akými absurdnosťami sa záchrancovia museli popasovať.

Vaše tipy

Nemilú príhodu s bratislavskými mestskými policajtmi rozpovedala na sociálnej sieti užívateľka, ktorá si hovorí Siss. "Dnešná skúsenosť ma pripravila aj o zvyšky ilúzií voči jej príslušníkom...," začala s opisom udalosti, ktorá sa stala predposledný augustový deň. Na hrádzi pri Dunaji sa bicykloval starší pán. Na ostrom slnku mu pravdepodobne prišlo nevoľno a spadol. Podľa pisateľky krvácal a s nikým nekomunikoval. "S dalšími ľuďmi sme mu zavolali pomoc, boli sme s ním až do príchodu sanitky, čo trvalo asi 20 minút. Čas príchodu sanitky bol taký absurdný kvôli ešte absurdnejšej veci a síce kvôli tomu, že každý priechod na hrádzi je blokovaný výsuvnými panelmi. Sanitka tak čakala asi dva kilometre od miesta úrazu, kým sa úžasní páni policajti unúvali dojsť odblokovať panel," opísala očitá svedkyňa.


Prečítajte si aj:

Zo Slovákov sa stávajú arogantní vodiči: Policajti v tejto oblasti zaevidovali stovky priestupkov


Čo s bicyklom?

Záchranári sa nakoniec k zranenému mužovi dostali a po prvotnom ošetrení ho previezli do nemocnice. "Tu prichádzame k epickému jadru príbehu. Pánov bicykel ostal opretý o zvodidlá, tak sme logicky požiadali príslušníkov mestskej polície, ktorí prišli so sanitkou, aby ho vzali so sebou na stanicu, odkiaľ si ho môže pán neskôr prevziať," opísala Siss. No jej nasledujúce slová prinajmenšom zarážajú. "Páni policajti sa začali veľmi zabávať, že ako asi majú bicykel vziať (prišli na služobnom vozidle, pozn. pisateľky), že či sa na ňom majú odviesť," uviedla s tým, že policajti sa na celej situácii dobre zabávali. Následne nasadli so auta a odišli. "Keďže nie sme úplní ignoranti, bicykel sme naložili do auta my a odviezli ho na adresu zraneného pána, kde sme ho odovzdali susedom."

Na povinnosti mestských policajtov sme sa pýtali kompetentných. "V tejto veci mestská polícia prijala podnet, ktorý bude prešetrený," uviedol hovorca bratislavských mestských policajtov Peter Pleva.   

Svedkyni naložiť bicykel do auta nerobil problém
Zobraziť galériu (3)
Svedkyni naložiť bicykel do auta nerobil problém  (Zdroj: Foto: Facebook)

Očitá svedkyňa celej udalosti sa nezdržala komentára: "Takže toľko k ochrane majetku občanov zo strany mestských policajtov. Keď sa vám náhodou niečo stane, nečakajte, že sa o vaše veci budú ďalej zaujímať. Nájdete si ich na pôvodnom mieste, ak vás dovtedy niekto nepredbehne." Na sociálnej sieti sa po zverejnení príbehu rozpútala debata. Diskutujúci kritikou do radov mestských policajtov nešetria. 

Pomáhať a chrániť, pre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Viac o téme: CyklistaBratislavaMetská polícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu