Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kritizovala protesty pred Bonaparte: K*rva smerácka! FOTO Zmlátili ju do krvi pri surovom útoku

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Peter Weisenbacher)

BRATISLAVA - Aktivistka skončila zakrvavená v nemocnici po tom, čo ju napadli dvaja útočníci. Žena dlhodobo kritizuje opozičné protesty pred bytom Bonaparte premiéra Roberta Fica. V noci na dnes skončila s krvavou tvárou na chodníku.

Spolupracovníčku Inštitútu ľudských práv a občiansku aktivistku Alenu Krempaskú v noci na dnes napadli dvaja neznámi útočníci. Tí jej spôsobili pomliaždeniny na tvári s podozrením na otras mozgu. Krempaská sa angažovala proti protestom pred Bonaparte. Spojitosť s útokom a jej aktivitami sa zatiaľ nedá určiť.

Alena Krempaská
Zobraziť galériu (3)
Alena Krempaská  (Zdroj: Facebook/Peter Weisenbacher)

"Priatelia a priateľky, nadránom ma prepustili z nemocnice, už som doma a v rámci možností OK. Odviezla ma záchranka po tom, čo ma cestou z IĽP (Inštitút ľudských práv - pozn. red.) včera večer napadli nejakí dvaja týpci, kričali na mňa, že som "smerácka k.va vy.ebaná," píše na Facebooku šéf IĽP Peter Weisenbacher v jej mene.

Kritizovala protesty pred Bonaparte:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Peter Weisenbacher)

S krvavým ksichtom na chodníku

Podľa nej ju bili do tváre a zhodili na zem. "Nečakala som, že vyhrážky a hecovanie zo včerajšieho protestu sa tak rýchlo zrealizujú a nájdem sa na chodníku s krvavým ksichtom. Držme si palce, že sa takto nebudú riešiť rozličné politické názory do budúcna. Otras mozgu našťastie nemám, ale mám nariadený kľudový režim," informovala Krempaská.

Kritizovala protesty pred Bonaparte:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Peter Weisenbacher)

Polícia vyslala hliadku

Polícia dostala hlásenie o napadnutí tesne pred polnocou. Bola "vyslaná k prevereniu oznámenia o napadnutí ženy, ku ktorému malo dôjsť na Palárikovej ulici. Hodnovernosť tohto oznámenia hliadka na mieste preverila a potvrdila," informoval Topky hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff.

Podľa oznámenia mali údajne dve doposiaľ neznáme osoby mužského pohlavia počas prechádzania po uvedenej ulici fyzicky napadnúť úderom do tváre poškodenú 28-ročnú ženu a bezprostredne po napadnutí z miesta odísť. "Privolanou RZP bola poškodená prevezená k ošetreniu do jednej z bratislavských nemocníc. Vecou sa v súčasnej dobe zaoberá útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I," dodal Szeiff.

Protestovalo sa celé leto

Opozícia organizovala protesty každý pondelok počas celého leta nie len pred bytovým komplexom Bonaparte v Bratislave, ale aj v iných mestách na Slovensku. Prvý z nich sa uskutočnil 20. júna tohto roka. V hlavnom meste sa na nich zúčastňovalo od 300 až po viac ako 3000 ľudí.

„Toto je náš posledný protest. Celé leto sme boli v uliciach a malo to samozrejme viacero dôvodov. Ten hlavný bol ten, že predseda Národnej rady prerušil v rozpore s ústavou, v rozpore s pravidlami, mimoriadne schôdze, ktoré boli venované odvolaniu Roberta Kaliňáka a Roberta Fica,“ povedal včera na úvod protestu predseda Richard Sulík.

Viac o téme: ProtestBonaparteAlena Krempaská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu