Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tragický koniec prázdnin: Smrť Radky (†16) počas stanovačky s kamarátmi zahalená tajomstvom

Radka zomrela v noci z piatka na sobotu Zobraziť galériu (2)
Radka zomrela v noci z piatka na sobotu (Zdroj: Foto: Thinkstock, FB)

VAVREČKA - Neuveriteľne tragicky sa skončila rozlúčka s letom pre partiu kamarátov v námestovskom okrese. Do školských lavíc už, žiaľ, nikdy nezasadne Radka (†16), ktorá zomrela v noci z piatka na sobotu.

Tragédia sa stala v posledný prázdinový deň v noci v obci Vavrečka. Partia kamarátov sa vybrala rozlúčiť sa s letom. Ako to u mladých býva zvykom, rozhodli sa ísť stanovať. Ďalšieho rána sa už, žiaľ, Radka nedožila. "V noci z piatka 2. septembra na sobotu 3. septembra došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k úmrtiu 16-ročného dievčaťa," potvrdil hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík

Tragický koniec prázdnin: Smrť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Thinkstock, FB)

Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá a prebiehajú úkony za účelom objasnenia nešťastia. Zatiaľ nie je jasné, za akých okolností dievčina zomrela. Do úvahy pripadá nešťastný pád, ale aj intoxikácia alkoholom. Radka nasadla v osudnú noc s kamarátmi na štvorkolku a spoločne sa išli previesť. Zarážajúce je, že po jej smrti sa na tele nenachádzali viditeľné zranenia, ktoré by nasvedčovali pádu. 


Prečítajte si aj:

FOTO Tragická smrť Barborky (†15) na bicykli: Zrážka deň pred narodeninami, zdrvení rodičia!


Vystrašení kamaráti privolali záchranárov, ktorí boli na mieste do niekoľkých minút. "Záchranári sa usilovali 16-ročné dievča resuscitovať, žiaľ, neúspešne," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Z nešťastia sa Radkina rodina, kamaráti, ale aj známi nedokážu spamätať. Bola milým, dobrým a usmievavým dievčaťom. V pondelok mala nastúpiť do druhého ročníka gymnázia. "V súvislosti s touto udalosťou vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia a nariadil pitvu nebohej," uzavrel Moravčík. 

Viac o téme: TragédiaStanovačkaVavrečka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu