Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šokujúca smrť krásnej Olivie (†19) na internáte: Nečakaná príčina, rodičia varujú, choďte k lekárovi!

Olivia mala celý život pred sebou. Zobraziť galériu (2)
Olivia mala celý život pred sebou. (Zdroj: profimedia.sk/REX)

SHEFFIELD - Oliviu Mae Woodwardovú našli v nedeľu mŕtvu na internáte univerzity v Sheffielde. Príčinou smrti bol syndróm náhleho úmrtia dospelých, ktorý spôsobuje fatálnu zástavu srdca bez predchádzajúcich varovných zdravotných ťažkostí. Tínedžerka práve začínala druhý ročník štúdia medzinárodného manažmentu, keď prišlo k tragickej udalosti.

Tragický koniec prázdnin: Smrť Radky (†16) počas stanovačky s kamarátmi zahalená tajomstvom

Rodičia Lisa a Stuart odprevadili svoju dcéru a pomohli jej zariadiť izbu na internáte. Neskôr im napísala správu, že im ďakuje za pomoc a že ich všetkých miluje. Neudialo sa nič neobvyklé. Príbuzným dala ešte na známosť o jedenástej v noci, že stretla pár nových spolubývajúcich a chystajú sa vyraziť do nočného klubu.

Jeden z jej priateľov bol však natoľko opitý, že ho Olivia zobrala späť a postarala sa o neho. Najedla sa a uložila ho do postele pred odchodom do svojej izby. Na druhý deň jej rodičia poslali sms, ale už na ňu neodpovedala. Zomrela náhle a neočakávane po tom, čo jej srdce prestalo biť.

Šokujúca smrť krásnej Olivie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk/REX)

Podľa matky bola Olivia úplne fit, vždy aktívna, nevyhýbala sa žiadnemu pohybu, no aj tak zomrela. Rodičia sa preto teraz snažia zvýšiť povedomie o tomto syndróme, aby tínedžeri a mladí ľudia nepodceňovali riziko, ale zašli radšej preventívne k lekárovi a nechali sa vyšetriť.

Podľa úradov každý týždeň zomrie vo Veľkej Británii najmenej 12 mladých ľudí na nediagnostikované ochorenie srdca. K osemdesiatim percentám týchto úmrtí dôjde bez predchádzajúceho príznakov, informoval portál MailOnline.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu