Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Tragická smrť Barborky (†15) na bicykli: Zrážka deň pred narodeninami, zdrvení rodičia!

Obrovské nešťastie pri Bánovciach nad Bebravou Zobraziť galériu (4)
Obrovské nešťastie pri Bánovciach nad Bebravou (Zdroj: Foto: polícia)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Obrovská tragédia, ktorá sa stala tri dni pred začiatkom nového školského roka, otriasla aj skúsenými policajtmi. Barborka sa včera večer bicyklovala so svojou kamarátkou. Pri odbočovaní ju zachytil vodič na kamióne. Barborka by dnes oslávila 16. narodeniny.

Nešťastie sa stalo včera podvečer pred 18-tou hodinou na križovatke ciest obcí Podlužany a Prusy v okrese Bánovce nad Bebravou. "66-ročný Dušan z Bánoviec nad Bebravou jazdil po vedľajšej ceste od obce Prusy smerom na Horné Ozorovce na nákladnom vozidle Tatra 815.  V križovatke s cestou, ktorá je označenej ako hlavná, pravdepodobne nedal prednosť 15-ročnej cyklistke," informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová.  

FOTO Tragická smrť Barborky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Tragická smrť Barborky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Barborka jazdila spoločne s kamarátkou od obce Podlužany po hlavnej ceste smerom na vedľajšiu cestičku smerujúcu na Bánovce nad Bebravou. Dušan vošiel do križovatky, došlo k zrážke pravej prednej časti tatry s mladou cyklistkou. Na mieste zasahovali bezprostredne po oznámení privolaní záchranári, okamžite bol pripravený aj záchranársky vrtuľník. "Po zrážke dievčatko utrpelo vážne zranenia, na následky ktorých aj napriek poskytnutej intenzívnej lekárskej pomoci po 19.15 podľahlo," doplnila Antalová. Vrtuľník následne odletel, už, žiaľ, transport nebol potrebný. Dopravní policajti alkohol u vodiča nákladného auta nezistili.

FOTO Tragická smrť Barborky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Obrovská tragédia otrisla aj skúsenými policajtmi. Rodičia nebohej dievčiny sa z otrasnej správy zrútili. Barborka z Bánoviec nad bebravou by dnes oslávila 16. narodeniny. 


Prečítajte si aj:

VIDEO Obrovská tragédia na tobogane smrti: Zahynul syn miestneho politika (†10)


Na mieste nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru cestná doprava. "Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou už v predmetnej veci začal trestné stíhanie, a to vo veci prečinu usmrtenia," ozrejmila policajná hovorkyňa. Príčina a miera zavinenia tragédie je v štádiu vyšetrovania.

 

Viac o téme: TragédiaNešťastieCyklistkaBánovce nad Bebravou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu