Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Toto hovoria prognózy meteorológov do konca leta: Dovolenkári sa môžu riadne popáliť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Dovolenkári, ktorí sa na chvíle voľna ešte len pripravujú a čakajú na vhodný last minute pobyt, tŕpnu. Nielen na Slovensku, ale aj v iných častiach Európy sa nečakane ochladilo. Pozrite sa, čo hovoria o zvyšku leta meteorológovia a ako nástup jesene.

Kým v strednej Európe sme svedkami ranných prízemných mrazov, Briti prežívajú teplotné maximá a avizujú najteplejšie leto všetkých čias. Aj u nás doteraz teploty lámali rekordy a prognózy naznačujú, že sa v strednej Európe čoskoro znova oteplí, extrémne teploty však meteorológovia už do konca augusta nepredpovedajú. Teploty by sa mali pohybovať v rozmedzí 25 až 27 stupňov Celzia.

Obľúbený raj dovolenkárov ničia hororové plamene: VIDEO Museli evakuovať aj turistov!

Podľa rakúskeho meteorologického centra ZAMG sa však budú teploty s veľkou pravdepodobnosťou v najbližších troch mesiacoch  pohybovať v nadpriemerných hladinách a stredná Európa bude pod vplyvom miernejšieho prúdenia atlantického vzduchu.

Reprofoto Accuweather.com
Zobraziť galériu (3)
Reprofoto Accuweather.com

V Stredomorí sa ochladí

Predpovede amerického Národného úradu pre oceán a atmosféru (NOAA) naznačujú, že druhá polovica leta sa bude niesť v znamení miernejších teplôt a horúčavy udrú už len zriedka. Očakávajte mierne nadpriemerné teploty. Nezvyčajne vyššie teploty v závere leta by sa mali týkať najmä severnejších častí Škandinávie a severozápadu Ruska. Vo východných oblastiach Stredomoria rátajte s možným septembrovým ochladením.

Začiatok jesene by sa mal byť podľa doterajších prognóz vyznačovať priemernými teplotami, oblasť Stredomoria však vykazuje nápadnejšie ochladenie. V Škandinávskych krajinách a v Rusku sa však budú nadpriemerné teploty udržiavať aj v októbri, načrtávajú doterajšie klimatické prognózy. 

Toto hovoria prognózy meteorológov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: Počasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu