Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pekný víkend nám nepokazí ani počasie: Meteorológovia predpovedajú leto ako za starých čias!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Neviete sa dočkať, čo prinesie víkend? Meteorológovia už vedia, že počasie bude najbližšie dni tou svetlejšou stránkou voľna. Prečítajte si, čo pre nás príroda chystá.

Hoci sa u nás ochladilo, do strednej Európy zasahuje tlaková výš. V piatok bude len malá, prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele prehánky. V Tatrách rátajte aj so snehom. Najvyššia denná teplota vystúpi na 20 až 24, v Žilinskom kraji, na Spiši a miestami na Horehroní na okolo 18 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo 9 stupňov Celzia. Bude viať len slabý premenlivý, na juhozápade a juhovýchode prevažne severný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

Toto hovoria prognózy meteorológov do konca leta: Dovolenkári sa môžu riadne popáliť

Pekný víkend nám nepokazí
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Do strednej Európy začne prúdiť od západu teplejší vzduch. Cez deň bude jasno až polojasno, od západu prechodne až oblačno a ojedinele slabý dážď. Najnižšia nočná teplota poklesne na 8 až 3, na juhozápade okolo 11 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 23 až 27, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 21 stupňov Celzia. Vietor bude len slabý.

Pekný víkend nám nepokazí
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

V nedeľu bude polooblačno, postupne až oblačno a ojedinele hrozia cez deň na severe a východe miestami prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota klesne na 15 až 10 stupňov, v dolinách miestami na okolo 8 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 25 až 30, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 23 stupňov Celzia. Viať má juhozápadný až západný vietor do 5 m/s (20 km/h), ktorý neskôr zoslabne.

Pekný víkend nám nepokazí
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu