Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tureckí študenti zažili v Bratislave šok: Chceli ubytovanie, dostali rasistickú odpoveď na FOTO

Stella Apartment v Bratislave. Zobraziť galériu (4)
Stella Apartment v Bratislave. (Zdroj: Foto: Google maps, Facebook/İbrahim Taha Uyar)

BRATISLAVA - Nepríjemného prekvapenia sa dočkali traja tureckí študenti, ktorí predtým, ako u nás pobudnú nejaký čas v rámci výmenného pobytu Erasmus, chceli stráviť týždeň v našom hlavnom meste a lepšie ho spoznať. Chceli sa preto ubytovať v hoteli, pričom si vybrali ubytovanie priamo pod hradom. Netušili však, čo ich čaká.

Vybrali si Stella Apartment Above the Castle Bratislava, ktorý si chceli rezervovať. Reakcia hotela ich ale nemilo prekvapila. "Z bezpečnostných dôvodov neubytovávame občanov Turecka alebo iných arabských krajín. Neakceptujeme rezerváciu. Prepáčte!" Správa bola ešte aj v zlej angličtine.

 
Tureckí študenti zažili v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Google maps, Facebook/İbrahim Taha Uyar)
Tento odkaz zavesil na Facebook Turek Ibrahim Taya Uhar. Tureckí študenti považujú odpoveď za prejav rasizmu. Aj napriek tomu, že prvý zážitok s našou krajinou sa spája s takýmto nepríjemným prístupom, sa rozhodli pricestovať. Ich priateľ, študent Ibrahim Taha Uyar reagoval na tento mail a pre TV Joj povedal: "Sme maximálne prekvapení z toho čo sa stalo, je to neakceptovateľné."
 
Následne ho na svojom facebookovom profile zverejnil a tak sa o postoji slovenského hotela dozvedeli aj za hranicami nášho štátu. Aj vďaka takémuto prístupu sa nepekným spôsobom prezentujeme vo svete. Nie je to práve najlepší prístup ako prilákať turistov do našej krajiny. Booking.com, ktorí študenti využili na objednanie si hotela promptne zareagoval a vylúčil hotelové zariadenie zo svojej ponuky.
 
Tureckí študenti zažili v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: booking.com, facebook/ibrahim Taha Uyar )
Veľvyslankyňa Turecka na Slovensku Lebibe Gülhan Ulutekin sa pre televíziu vyjadrila a označila incident za prejav rasizmu. "Považujem toto správania za rasistické. Je to porušovanie ľudských práv. Chcem ale podotknúť, že ide o individuálny prípad a nemôžeme ho vzťahovať na celé Slovensko."
Viac o téme: HotelRasizmusBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu